ghiveciu5

După reținerea celor trei indivizi de la Atac de Buzău, directorul Florin Paraschivescu, soția sa Oana Galanton și redactorul Doru Iuga, apar declarații ale celor care au fost agasați, agresați chiar, de așa-zișii jurnaliști, care au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a stoarce bani de la primari și oameni de afaceri.
Unul dintre cei pe care indivizii au încercat să-l șantajeze este omul de afaceri Constantin Toma, proprietar al grupului Romet.
„Am fost sunat de mai multe ori de acest individ pentru a mă întâlni cu el. Am refuzat acest lucru şi de atunci au început să apară despre mine anumite materiale defăimătoare, scrise într-o manieră mizerabilă despre care nu credeam că este posibil să vadă lumina tiparului. Sunt fost proprietar de ziar, însă eu nu credeam că aşa ceva este posibil”, a declarat omul de afaceri Constantin Toma, citat de Mediafax.
De asemenea, indivizii de la Atac de Buzău au încercat să-l șantajeze pe fostul deputat PSD de Buzău, Marian Ghiveciu.
” Eu știam de activitatea lor, că șantajează primari și oameni de afaceri, mi-am văzut de treaba mea, îmi pare rău însă că nu s-a luat atitudine până acum împotriva acestor indivizi care fac rău breslei jurnaliștilor. Publicau materiale pornografice, articole defăimătoare e puțin spus, nu știu dacă în România mai există așa ceva, nu știu cum au fost tolerați. M -au sunat de mai multe ori dar nu am dat niciodată curs discuțiilor, au cerut de toate, dar eu le-am spus că pot scrie orice”, a declarat Marian Ghiveciu.
Fostul parlamentar a adăugat că într-o zi, Paraschivescu, Galanton și Doru Iuga, l-au sunat de peste 40 de ori, încercând să-l determine să le dea bani.
” Nu pot califica ce au făcut, astfel că în cele din urmă am depus plângere. Într-o singură zi m au sunat de peste 40de ori, până la urmă mi-am închis telefonul. Erau foarte agasanți, agresivi la un moment dat, insistenți. Cred că jurnaliștii ar trebui să facă front comun să îndepărteze specimenele de acest gen din rândul lor. Cei trei indivizi așa procedau cu primarii, cu oamenii de afaceri, sunau, mergeau în localități unde erau sărbători ale comunelor, acolo Doru Iuga consuma alcool și făcea scandal. Niciodată în Atac de Buzău nu au apărut cei certați cu legea pentru că ei au plătit. Au apărut doar cei care nu au cedat șantajului”. A mai spus Marian Ghiveciu.
În plus, primarul din Poșta Câlnău, Sorin Munteanu, a fost pe lista celor de la Atac de Buzău. De altfel, Oana Galanton, cea care se ocupa cu publicitatea la publicația menționată, a fost prinsă în flagrant în timp ce primea de la Munteanu 500 de lei, flagrant care a avut loc vineri în municipiul Buzău. Sorin Munteanu, şantajat fiind cu publicarea unor articole de presă defăimătoare, ar fi trebuit să plătească 1 000 de lei lunar, sumă mascată sub forma unor contracte de publicitate.
De asemenea, cel puțin alți 5 primari din Buzău, dar și oameni de afaceri din Buzău și București și politicieni, ar fi fost ţinta unor acţiuni marca ”Atac de Buzău” sau încercări de şantaj.

Potrivit Mediafax, directorul publicaţiei „Atac de Buzău”, Florin Paraschivescu, nu este pentru prima dată într-o astfel de situaţie. În calitate de director al publicaţiei „Atac la persoană”, împreună cu trei angajaţi, a fost reţinut în urmă cu trei ani de poliţişti în curtea Universităţii Bioterra după ce ar fi primit bani de la rectorul acesteia, Ioan Nicolae, pentru a nu da publicităţii imagini cu distrugerea unor documente în curtea universităţii.
De altfel, informaţii despre preocupările lui Florin Paraschivescu au apărut în urmă cu două săptămâni când, potrivit presei, preşedintele PSD Sector 5 din Capitală, Cristian Rizea, a depus o plângere pentru şantaj împotriva lui. Paraschivescu i-ar fi cerut lui Rizea 10.000 de lei lunar pentru ca publicaţia „Atac la Persoană”, care apare în Bucureşti, să nu publice materiale denigratoare la adresa sa.
Alături de Florin Paraschivescu anchetatorii l-au reţinut şi pe Doru Iuga, redactor al publicaţiei. Iuga este un fost jurnalist de televiziune şi fost director al postului OTV condus de Dan Diaconescu, care a fost implicat într-un scandal sexual.
În mai 2013, fostul director al postului OTV Doru Iuga a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 2 la doi ani de închisoare cu suspendare pentru act sexual cu un minor. Termenul de încercare al pedepsei dispuse în cazul lui Iuga a fost de patru ani, instanţa stabilind totodată interzicerea unor drepturi civile ale acestuia timp de 10 ani, respectiv acelea de a fi ales în funcţii publice, de a ocupa o funcţie publică, de a deţine drepturi părinteşti şi de a fi tutore sau curator.
În acest dosar, fostul director al OTV a stat în arest preventiv timp de 10 luni, fiind eliberat în 22 martie 2012, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti.
Hotărârea instanţei nu era definitivă, ulterior fiind dispusă executarea pedepsei. Însă, în 2014, Judecătoria Sectorului 1 a admis o cerere a lui Iuga privind constatarea intervenirii unei legi penale mai favorabile, stabilind că infracţiunea pentru care a fost condamnat a fost dezincriminată şi dispunând punerea sa în libertate.
Dosarul lui Iuga şi al celorlalţi patru inculpaţi a fost disjuns dintr-unul în care au mai fost trimişi în judecată cetăţeanul german Klaus Zander şi Andrei Marius Staicovici.
Procurorii de la Parchetul Capitalei i-au deferit justiţiei, în 24 august 2011, pe Doru Iuga şi cetăţeanul german Zander Klaus, acuzaţi de act sexual cu un minor, în formă continuată, precum şi pe Andrei Marius Staicovici, Viorel Manolache, Ştefan Romeo Haciadurian şi Adrian Dobre, acuzaţi de proxenetism în formă continuată.
Mijloacele de probă administrate în dosar au conturat modul de operare al proxeneţilor în raport cu tinerii care practicau prostituţia şi cu beneficiarii serviciilor sexuale, aspectele principale fiind „zonele de unde, momentele şi modalităţile în care erau racolaţi/ademeniţi bărbaţii tineri în vederea practicării de relaţii homosexuale”, „modul în care bărbaţii tineri erau transportaţi” şi „unde erau transportaţi bărbaţii tineri şi intervalul de timp cât erau ţinuţi”.
În legătură cu primul aspect, al zonelor de racolare, anchetatorii arătau că proxeneţii ademeneau – în vederea practicării de relaţii homosexuale – persoane din rândul bărbaţilor tineri fără adăpost sau al celor cu mijloace de existenţă precară, din mai multe zone din Bucureşti, cunoscute ca zone de întâlnire pentru homosexuali (de exemplu zona Lipscani/Brătianu, Piaţa Romană, Piaţa Unirii – restaurant McDonald’s, Gara de Nord).
Proxeneţii contactau telefonic, la cererea clienţilor, bărbaţi tineri, printre care se aflau şi minori, cărora le cereau servicii sexuale pentru clienţi şi le înlesneau întâlnirile cu clienţii. Proxeneţii erau contactaţi telefonic de bărbaţi tineri care îşi ofereau serviciile sexuale şi cărora, de asemenea le înlesneau întâlnirile cu clienţii.
Acelaşi gen de contacte se realizau prin intermediul internetului, fie prin postarea unor anunţuri prin care se oferă servicii de masaj, fie prin diferite site-uri de socializare, mai arată anchetatorii la acest capitol.
Proxeneţii le asigurau bărbaţilor tineri, care se prostituau, transportul în vederea întreţinerii de relaţii sexuale, fie prin intermediul autoturismelor proprii, fie cu autoturisme taxi, achitând contravaloarea cursei efectuate.
Tinerii care practicau prostituţia erau transportaţi de către proxeneţi la locuinţele clienţilor, unde erau ţinuţi timp de mai multe ore, pe timpul nopţii sau chiar în toate zilele de week-end, timp în care întreţineau relaţii sexuale cu aceştia.
Din probele de la dosar a reieşit că pentru aceste activităţi, proxeneţii primeau de la clienţi sume de bani şi alte foloase materiale. Totodată, bărbaţii tineri care îşi ofereau serviciile sexuale primeau şi ei sume de bani sau alte foloase.

2 COMENTARII

  1. […] După reținerea celor trei indivizi de la Atac de Buzău, directorul Florin Paraschivescu, soția sa Oana Galanton și redactorul Doru Iuga, apar declarații ale celor care au fost agasați, agresați chiar, de așa-zișii jurnaliști, care au făcut tot ce le-a sta în putință pentru a stoarce bani de la primari și oameni de afaceri. Unul dintre cei pe care indivizii au încercat să-l șantajeze este omul de afaceri Constantin Toma, proprietar al grupului Romet. “Am fost sunat de mai multe ori de acest individ pentru a mă întâlni cu el. Am refuzat acest lucru şi de atunci au început să apară despre Sursă știre […]

  2. […] După reținerea celor trei indivizi de la Atac de Buzău, directorul Florin Paraschivescu, soția sa Oana Galanton și redactorul Doru Iuga, apar declarații ale celor care au fost agasați, agresați chiar, de așa-zișii jurnaliști, care au făcut tot ce le-a sta în putință pentru a stoarce bani de la primari și oameni de afaceri. Unul dintre cei pe care indivizii au încercat să-l șantajeze este omul de afaceri Constantin Toma, proprietar al grupului Romet. “Am fost sunat de mai multe ori de acest individ pentru a mă întâlni cu el. Am refuzat acest lucru şi de atunci au început să apară despre …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.