Paradă militară impresionantă organizată de autorități pe 1 Decembrie

0
281

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României se vor organiza în acest an pe Calea Eroilor însă autoritățile vor ca atmosfera să fie una de sărbătoare și au anunțat că vor renunțat la celebrele alocuțiuni și depuneri de coroane de flori. De asemenea, parada militară se anunță a fi una de proporții cu tehnică militară din dotarea Trupelor Terestre și avioane care vor survola cerul orașului în drum spre parada națională de la București.

Peste 500 de militari vor mărșălui prin fața buzoienilor care sunt așteptați în număr cât mai mare pe Calea Eroilor. Nu în ultimul rând la evenimente sunt așteptați oaspeți de seamă din Republica Moldova din raioanele cu care județul Buzăui este înfrățit.

Programul va cuprinde premierea elevilor participanți la Concursul de Istorie organizat de Fundaţia Mareşal Alexandru Averescu, împreună cu Consiliul Judeţean Buzău și Inspectoratul Școlar Județean Buzău, interpretarea de melodii patriotice de către Corala Bărbătească Ortodoxă „Credo in Deo”  a Seminarului Teologic Buzău și defilarea pripriu zisă a militarilor.

Manifestările pe Calea Eroilor vor debuta la ora 10.00 și se vor încheia ora 10.40 iar de la ora 11.00 Consiliul Județean invită buzoienii în parcul Crâng la un spectacol susținut de soliștii Centrului Județean de Cultură și Artă dar și la tradiționala fasole servită ca în fiecare an de 1 Decembrie. Pentru aceasta vor fi pregătite 3000 de porții de fasole de dulce și alte 800 de post.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.