Mă pregătesc deja pentru turneul final al Europeanului Under21 ce se va juca în Italia. Nepotul meu, Evan, a cumpărat bilete, dar eu aștept și confirmarea de la UEFA pentru acreditarea de presă, așa că am două opțiuni la îndemână. Nu va fi o vară la fel de agitată precum cea a Mondialelor de anul trecut, dar un pic de activitate tot o să am. Poate mai uit un pic de nenorocitele astea de pariuri… Chiar sper s-o las un pic mai moale, nici nu vor fi prea multe evenimente care să mă țină lipit de monitor, și nu mă refer la Rolland Garros ori Wimbledon! În rest, nimic deosebit, după cum vedeți ce se întâmplă și pe grupurile de pariuri de pe Facebook, toată lumea e supărată din cauza aranjamentelor/dezinteresului de pe finalul sezonului, toți caută refugiul în „speciale” sau în alte sporturi, toți se uită la câte un bilet câștigător ca la Maica Tereza din Calcutta. Și mă refer la bilet câștigător nu neapărat în vreo sumă astronomică sau cu 20-25 de evenimente pariate, ci la ceva inteligent, simplu, vizibil din avion, dar pe care lumea nu-l joacă pentru că se caută cota-bombă de 5,7,14 sau 28, ceea ce, pentru mine, e o utopie. Nu că n-ar exista oameni inspirați de ghiavul sau de bărbos, dar și aceștia mai adaugă pe lîngă cota de vis încă unul, două evenimente “sigure 100%” că să –și mărească un pic profitul. Iar banii, în 99% din cazuri, rămân la agențiile de pariuri…

(Ar fi trebuit să scriu câteva rânduri și despre minunea petrecută marți seară la Liverpool, dar încă nu pot să cred că am fost martor la așa ceva! Deși am trecut prin multe nebunii în fotbal. Am văzut România pierzând în cel mai dramatic meci din istoria Naționalei, 0-1 contra Irlandei de Nord, apoi finala de la Sevilla și nebunia de meci contra Danemarcei care ne-a calificat pentru Italia ’90, dar și celebra finală din 2005 cu scorul întors tot de la 0-3, plus minunile făcute de Chelsea în primăvara lui 2013 când a eliminat Barcelona în semifinale și a luat trofeul în fața lui Bayern chiar pe stadionul adversarilor… E mult de povestit…)

Acest sfârșit de săptămână ne propune ultima etapa din Anglia și alte câteva sute de evenimente din fotbalul european, nici nu mai vorbesc de alte sporturi! Am ales și eu câteva, știu că nu sunt un interlocutor prea cool cu stilul acesta de analize, că v-ați dori bilete gata făcute, cote 2-3-7-22. Știu, dar nu pot dormi liniștit să văd că măcar un singur om va juca varianta mea de bilet și o vom pierde amândoi ca proștii. Eu c-o propun, iar celalalt c-a avut încredere în ceea ce am simțit eu. Deci luați-vă gândul de la așa ceva!

  1. CHELSEA – EINTR. FRANKFURT nu ar trebui să pună probleme pariorilor. Sunt absolut sigur că se va juca “1 solist” sau “calificare a gazdelor” pe 90% dintre bilete și nu pot aduce contraargumente că nu va fi așa. Și eu cred că englezii și-au îndeplinit cu bine misiunea chiar pe terenul nemților, s-au întors de acolo cu un egal cu goluri care să le dea inclusiv opțiunea unui 0-0 de toată jena, dar calificant. Contraatacurile germane cu accente sârbo-croate (Jovic – Kostic – Rebic – Gacinovic) trebuie însă luate foarte în serios, iar eu văd chiar o finalizare cu gol în poarta trupei lui Abramovich. Am încercat un voodoo cu drob de miel, dar nu mi s-a arătat nimic clar. Merg pe inspirație și voi paria astfel: “12/1X”- 1.59, “2-4 goluri în meci”- 1,44 sau “GG3+”- 2,10.
  2. VALENCIA – ARSENAL va pune față în față două echipe care sunt în afara locurilor de Champions League pentru toamna viitoare în competițiile interne. Nu cred că vreuna din ele ar mai putea atinge careul de ași la ele acasă, dar sunt sigur că vor da totul pentru calificarea în finala Europa League și apoi pentru cucerirea trofeului! Nu le este interzis liliecilor să viseze o remontada în fața tunarilor, le-ar trebui un 2-0 simplu, cu o deschidere de scor încă din prima repriză și apoi, cu o presiune constantă pe careul lui Cech, poate veni și golul izbăvirii. E un scenariu posibil, nu-i așa? Cu excepția meciului de la Napoli, trupa din Londra a avut un sezon de deplasare de-a dreptul mizerabil, iar dacă nu va fi atentă pe “Mestalla” s-ar putea să-i vezi mușcându-și mâinile pe băieții lui Emery, un recordmen al antrenorilor participanți la această competiție de-a lungul anilor. Știu că și vouă vă va fi greu să vă decideți ce să jucați, mai sunt destule zile până la ora meciului. Eu sunt însă presat de timp și de tipografie, deci trebuie să hotărăsc de acum propunerile pe care să le fac în privința pariurilor: “1X/12”- 1.50, “2-3 goluri în meci”- 2,10 sau “0-2 goluri în prima repriză și 0-2 în a doua”- 1,41.
  3. ST. ETIENNE – MONTPELLIER ar fi putut fi un meci decisiv pentru obținerea locului calificant în Europa League, dacă s-ar fi jucat cu câteva etape mai devreme. Acum sunt șapte puncte diferență între locurile 4 și 5, deci gazdelor de azi le-ar fi necesar exact un singur punctuleț pentru a-și securiza poziția în clasament și participarea în competiția europeană din toamna viitoare. Ușor de zis, ușor de făcut, în opinia mea. Plus că avem de-a face cu echipe extrem de echilibrate în toate compartimentele, cu apărări preparate să ducă bătălii nesfârșite, deci dispuse inclusiv să-și apere țelul primordial, acela de a nu primi gol. Ideile mele sunt simple, merg pe linia prudenței: “1X și 0-3 goluri în meci”- 1.65, “X în oricare dintre reprize”- 1,61 și “0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua”- 1,34.
  4. DINAMO – GAZ METAN este finala playout-ului, cine câștigă acest joc se poate denumi cu mândrie și orgoliu “campioana de mâna a doua/second hand”! Știu că-i o mare stupizenie din partea mea să vă îndemn să stați în fața televizoarelor vineri seara, cu speranța că acest meci va merita toți banii, dar chiar cred că nimic nu le împiedică pe cele două combatante ori pe antrenorii Rednic și Iordănescu să-și expună ideile ofensive și să ofere fotbal. Că de circ, trageri de timp și simulări suntem sătui mai tare decât de ouăle roșii și de cozonacii mâncați în ultimele 10-12 zile! Cred că va fi un meci bun, dar nu sunt foarte sigur că ne vom bucura și de multe goluri, gen 3-3, 5-2 sau 6-1… Deci mă gândesc că totul se va învârti undeva în jurul acestor chestii: “X2/1X”- 2.07, “1-3 goluri în meci”- 1,45 sau “0-1 gol în prima repriză”- 1,44.
  5. ATALANTA – GENOA nu promite deloc un 0-0 final, chiar dacă genovezii ar semna cu ochii închiși pentru un asemenea rezultat! Conduși de Roma etapa trecută, Radu și colegii săi puteau chiar câștiga acel meci dacă Sanabria ar fi transformat în gol penalty-ul primit în prelungiri, ușurând și mai mult misiunea adversarilor de azi de a atinge cerul cu propriile mâini. Și nu-i doar o figură de stil, gândiți-vă că sunt într-un sezon realmente magnific, tocmai ce au bătut-o pe Lazio pe propriul teren și au ocupat cu toată autoritatea locul al 4-lea, plus că vor disputa și finala Cupei contra lui Milan! Deci lupta pentru un trofeu real, pe care l-ar fi meritat încă din sferturi când au eliminat-o pe Juventus fără remușcări, fără emoții, fără ca cineva să le fi contestat autoritatea impusă pe câmpul de bătălie! Merg pe idea că bergamascii vor câștiga, dar îmi iau măsuri de precauție și voi utiliza următoarele variante: ”1X/12”- 1.27, “se vor marca 1-3 goluri în repriza a doua”- 1,26 și “gazdele marchează 1-3 goluri în meci”- 1,32.
  6. NÎMES – MONACO e prototipul perfect al meciului în care gazdele n-au nici-o presiune, iar oaspeții, patronați de un miliardar rus aflat în pușcărie pentru fraude financiare, pot pune la bătaie exact suma necesară pentru a-și asigura, probabil, ultimele trei puncte necesare salvării de la retrogradare. Vi se pare că exagerez? Acum vreo lună echipa din Principat era ca și scapătă de griji, doar că seria nesfârșită de egaluri + înfrângeri a readus-o în cărțile luptei penttru supraviețuire. Asta în timp ce Caen, echipa de sub linia roșie, tocmai s-a apropiat la 3 puncte de monegasci după trei etape în care a luat șapte puncte dătătoare de speranțe. Ba chiar și-a îngropat definitiv cele două trupe care stăteau sub ea în clasament! Deci presiunea e clar pe Monaco. Mă gândesc că și dacă va fi ceva necurat, tot se vor marca goluri, nu cred că scenariul păpușarilor va include un nenorocit de 0-0 sau 0-1, știu eu? Deci: GG – 1.57, “gol în ambele reprize”- 1,53 sau “2-4 goluri în meci”- 1,43.
  7. LEVERKUSEN – SCHALKE și HOFFENHEIM – BREMEN e o pereche pe care am ales-o din cauza simetriei perfecte a ideilor de joc. Totul se potrivește la milimetru, poate s-ar fi putut adăuga chiar și derby-ul de la Leipzig, dar deja cred că exageram… Nu am prea multe de povestit, sunt meciurile gemene în care cred și sper din toată inima să vedem goluri, goluri multe! Pentru că voi juca eu și pentru că vor juca 99% dintre pariori variante asemănătoare cu ale mele: GG – 1.55/1.33, “gol în ambele reprize”- 1,32/1,22 și “să fie GG în oricare dintre cele două reprize”- 1,79/1,45. Dacă nici în aceste meciuri nu se va marca așa cum am prevăzut eu în planul de joc, înseamnă că dracii își bagă cozile prea adânc, iar noi suntem mici, mici de tot în această ecuație!
  8. CFR CLUJ – CRAIOVA e meciul la care se vor decerna medaliile de campioni pentru băieții lui Dan Petrescu și Alin Minteuan. Nu cred că oltenii îi vor încurca în acest plan nici măcar dacă ar vrea cu adevărat s-o facă. Le trebuie un singur punct ceferiștilor (și tot unul Craiovei pentru a nu fi depășită de Viitorul) și bănuiesc că exact acolo se vor opri, am și un scor corect pentru acest meci, dar nu vreau să influențez pe nimeni să joace tâmpeniile mele. Sau să adere la planul diabolic pe care eu îl simt pus în mișcare la acest meci, dar și la cel din Franța, al 6-lea din lista noastră de azi… Steliștii visează încă la titlu, nerealist nici măcar dacă cei de la CFR ar găsi o grenadă în vestiar și ar detona-o din greșeală. Ce naiba măi frate, voi nu bateți la Chiajna, Voluntari, Călărași sau Sf. Gheorghe și aberați despre Iisus și Maica Domnului? Aaaa, sau sperați să facă alții munca voastră și să bată CFR-ul, pe care voi nu-i bateți de vreo 3-4 ani? Deci anul ăsta a fost irosit. Din nou. Anul viitor alte planuri, alte calcule, vine și Clinceanca… Ce se poate paria la meciul de duminică seara? Eu cred că pe aici se vor învârti pariurile: “1X și 0-3”- 1.40, “0-1 gol în prima și 0-2 în a doua”- 1,43 și “gazdele marchează 1-2 goluri în meci”- 1,56. Scorul exact de care vă spuneam este 1-1, iar cota lui este 6,36!!!
  9. CR. PALACE – BOURNEMOUTH, meci de vacanță, între două echipe care au adus destule bucurii propriilor suporteri în acest sezon, care au dat bătăi de cap pariorilor prin câteva bombe detonate, dar care au dat și speranțe pentru bilete verzi celor care au mizat pe goluri în meciurile în care acestea au fost implicate. Așa cred că se va întâmpla și de această dată, iar Zaha își poate lua un frumos “Good bye” de la fanii lui Palace printr-ul gol în poarta cireșelor. 50 de milioane de lire este prețul pe care-l oferă deja United, Chelsea și PSG, deci bani reali, nu morutzani verzi pe pereți. Pariuri pe goluri, deci: “GG3+”- 1.85, “gol în ambele reprize”- 1,51 sau “să fie GG în oricare dintre cele două reprize”-1,86.

 

 

Galeria foto este destul de sărăcuță și de această dată. Nu că n-aș fi primit din nou o tonă de bilete de la voi, dar 90 la sută dintre ele erau pierdute la câte un meci sau două (sau mai multe chiar…) și nu am vrut să salvez din nou imagini și nume, pe care mai apoi să le rătăcesc prin cine știe ce fișiere! Începem cu poza nr. 1, bilet jucat de Crăciun Valentin joia trecută, după ce mai câștigase unul de 1800 și miercuri! Eeeee, Valicule, marfă, frate!!! Cu atâtea evenimente  frumoase pe bilet și doar 5 lei pariați ești în lista scurtă din agenda mea de pariori deștepți!  Al doilea bilet este jucat de mine duminică, cu 3 evenimente live, dar sunt prea optimist în ce-o privea pe Standard Liege condusă la pauză cu 1-0 și pierd, of course… În foto nr. 3 e biletul lui George Șopîrlă, care mi-a dat dureri de cap duminică seara. Totul de nota 10 până la meciurile de la Napoli și Lyon, primii trăgeau de-un amărât de 0-0 acasă cu Cagliari, iar ceilalți aveau deja 1-0 la pauză cu cei ce le furaseră locul al 2-lea direct calificant în Champions. Georgica mă sună și-mi zice : ”Meștere, dacă deschid scorul cei de la Cagliari le iau banii!”. Eu sunt de acord, scorul se duce în direcția dorită de omul nostru, dar mă enervez din cauza ratărilor lui Napoli și plec la somn. Dimineața am văzut cum s-a dat penalty-ul din min. 95, dar și faptul că Lille întorsese scorul defavorabil de la pauză, iar cei 1300 de lei zburau ca porumbeii din portofelul amicului George… Foto nr. 4 e un bilet fenomenal postat de Adrian Bișoc! Fenomenal, pentru că a simțit 2/2 și la Craiova și la Huesca, iar la meciul de divizia B a fost mai temperat, deși și acela se încadra în ideile lui de pariat. Miza de 50, câștig de 1600, marfă frate! Un alt bilet de zile mari, cel cu nr. 5, vine de la Untaru Ion Pompiliu, un client aproape săptămânal al rubricii noastre, care aruncă și el 100 pe calificarea englezilor după 0-3 pe terenul Barcelonei, iar factorul de multiplicare este aproape de 14, deci ceva mai mult de 1300 băgați la pușculiță. Bravo Pompi! Ești tare, frate! Al 6-lea,  penultimul, e al lui Bodo din Dorobanți, dar ni l-a trimis Bogdann Bogdan. Cinci evenimente de luni seară, nu foarte simple!!!, dar alese la fix și cei 50 de lei se înmulțesc cu 11, iar soarele strălucește mai tare pe cer… Iar închiderea de masă o facem cu biletul lui Voinea Viorel “Kioru” (foto nr. 7), cu 500 de lei pariați simplu pe victoria lui Tottenham. Cum credeți că s-a simțit omul văzând cum trec minutele, secundele si apoi BUUUMMM, golul din min. 96!!!!!!

Ne vedem zilele următoare. O să mai actualizez acest material cu meciuri de luni, dar până atunci, vorba peluzei, pe ei pe mama lor!

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.