De vreo lună încoace, de când s-au apropiat Sărbătorile de Paște și 1 Mai, nu prea au mai avut căutare articolele mele. Înțeleg perfect fenomenul, am intrat în presa sportivă cu vreo 25 de ani în urmă, atunci când pariorii ce azi bântuie internetul nu erau născuți (90% din ei), iar notorietatea în 2019 nu mai constă în experiență, ci în succesul de la o zi la cealaltă. Când am postat 4 bilete câștigătoare în zile consecutive, am strâns vreo 3-400 de prieteni pe contul de Facebook și mă sufocau cererile de bilete. Câștigătoare, of course! Cum am alunecat pe panta ghinionului/lipsei de inspirație s-o fârșât precinia! Plus că, ați văzut, eu nu-mi postez biletele înainte de fluierul final decât rareori, o dată, de două ori pe lună, cine știe cum… Mi-e silă/scârbă să văd niște năpârci de 2 lei care-mi corectează bilete de minim 100. Dacă ar comenta strict articolul din ziar așa cum o făcuse unul dintre cititori când m-a certat pentru că i-am denumit „panarame” pe cei de la Dortmund, o-nțeleg, poate am exagerat, poate trebuia să fiu mai diplomat. Dar eu scriu aici exact ceea ce cred și ce simt, nu o fac pentru diplomație sau pentru a atrage privirile unui potențial angajator care să mă recruteze și să-mi ofere un salariu de 10 ori mai mare decât îl am acum. Deci sunt strict ideile mele despre fotbal, pariuri și viață. Că eu vă rog, mai în glumă, mai în serios, să distribuiți articolul pe care-l scriu de două ori pe săptămână, e absolut logic, trebuie căutați sponsori pentru buna funcționare a site-ului, plata utilităților și ce-o mai fi p-acolo. Iar sponsorii vin dacă pagina se deschide de cel puțin 1000 de ori pe săptămână, iar eu sunt pe minus deja cam a patra săptămână consecutiv, deci banii trebuie acoperiți din surse proprii sau din cei ai patronului de drept al acestui ziar. Hai c-am aburit-o din nou și toți cei care mai citiți prostiile mele poate așteptați să vedeți propunerile de weekend. Vin și astea, dar mai înainte o să completez tabelul cu ideile din ultimele două episoade ale serialului nostru despre pariuri.

RECAPITULARE PROPUNERI EPISODUL NR. 34

Astra – CFR X2 și 2+ V
Astra – CFR GG sau 3+ V
Astra – CFR cart. galben în primele 20 min – DA X
Man City – Leicester gol în ambele reprize X
Man City – Leicester 12/1X X
Man City – Leicester 1X și 2-4 goluri X
Liverpool – Barcelona GG X
Liverpool – Barcelona gol în ambele reprize V
Liverpool – Barcelona 1-3 goluri în repriza a doua V
Ajax – Tottenham 1X și 0-3 goluri X
Ajax – Tottenham X în oricare dintre reprize X
Ajax – Tottenham 1X/12 V
Chelsea – Frankfurt GG3+ X
Chelsea – Frankfurt 12/1X V
Chelsea – Frankfurt 2-4 goluri V
Valencia – Arsenal 1X/12 V
Valencia – Arsenal 2-3 goluri X
Valencia – Arsenal 0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua X

 

               RECAPITULARE PROPUNERI EPISODUL NR. 35

St. Etienne – Montpellier 1X și 0-3 X
St. Etienne – Montpellier X în oricare dintre reprize V
St. Etienne – Montpellier 0-2 goluri în prima și 0-2 în a doua V
Dinamo – Gaz Metan 1-3 goluri V
Dinamo – Gaz Metan X2/1X V
Dinamo – Gaz Metan 0-1 gol în prima V
Atalanta – Genoa 1X/12 V
Atalanta – Genoa gazdele marchează 1-3 goluri V
Atalanta – Genoa 1-3 goluri în repriza a doua V
Nimes – Monaco GG X
Nimes – Monaco 2-4 goluri X
Nimes – Monaco gol în ambele reprize X
Leverkusen – Schalke GG V
Leverkusen – Schalke gol în ambele reprize V
Leverkusen – Schalke GG în oricare dintre reprize X
Hoffenheim – Bremen GG X
Hoffenheim – Bremen gol în ambele reprize X
Hoffenheim – Bremen GG în oricare dintre reprize X

 

RECAPITULARE PROPUNERI EPISODUL NR. 36

CFR – Craiova 1X și 0-3 V
CFR – Craiova 0-1 gol în prima și 0-2 în a doua V
CFR – Craiova gazdele marchează 1-2 goluri V
Cr. Palace – Bournemouth gol în ambele reprize V
Cr. Palace – Bournemouth GG3+ V
Cr. Palace – Bournemouth GG în oricare dintre reprize V
Inter – Chievo handicap 1,5 V
Inter – Chievo 3-5 goluri X
Inter – Chievo 2-3 goluri în prima repriză X
Brondby – Nordsjelland gol în ambele reprize X
Brondby – Nordsjelland GG X
Brondby – Nordsjelland gazdele cîștigă minim o repriză V

 

Și abia acum propunerile sfârșitului de săptămână:

  1. BOTOȘANI – GAZ METAN pare să fi devenit un meci care să nu mai intereseze pe absolut nimeni, poate doar pe cei de la casele de pariuri, dar și X-ul cred că e o chestie anonimă deja… Sau psf X. Poate doar golurile multe să mai facă ceva valuri, dar cred c-am devenit eu prea paranoic. Să zicem că ar mai conta cât de cât locul final ocupat în clasament, dar diferența se plătește la drepturile TV cu doar ceva în jurul a 150-170 de mii de euro, așa că un “bum” de 4,5,6+ ar aduce un câștig de 10 ori mai mare, iar bănuții de care pomeneam mai sus din drepturi de televizare ar deveni obiect de bancuri și buget pentru scobitori. Nu vreau să vă îndrept atenția spre o zonă gri, slab explorată, așa că mai bine să vă prezint pronosticurile clasice pe care le-aș face dacă acest meci s-ar juca undeva prin lunile septembrie-octombrie: “X în oricare dintre reprize”- 1.47, “1-3 goluri în meci”- 1,34 sau “0-1 gol în prima și 0-3 în a doua”- 1,33.
  2. MIDTJYLLAND – BRONDBY e finala Cupei în Danemarca, iar adversarele înghit în sec în campionat pentru că sezonul celor de la FC Copenhaga i-a lăsat demult fără vreo urmă de speranță. Se va juca cu săbiile pe masă, care pe care, nu vor fi momente de calm sau lipsă de combativitate pentru că acest trofeu va intra în istoria unuia dintre cele două cluburi cu toate onorurile de rigoare. Ca și statistică, vă zic că 4 din ultimele 5 jocuri disputate între finaliste s-au încheiat cu GG3+, și aceiași statistică este valabilă și pentru 4 din ultimele 5 meciuri ale lui Midtyjlland în toate competițiile! Deci sunt toate, dar absolut toate condițiile pentru ca și în seara de vineri să se repete acest scenariu. Eu am în cap următoarele idei: “1X/12”- 1.56, “3-4 goluri în meci”- 2,15 și “gol în ambele reprize”- 1,50.
  3. UDINESE – SPAL mai are o miză doar pentru gazde. Acestea trebuie să câștige pentru a fi sigure 100000% de rămânerea în Serie A, în timp ce musafirii vin la Udine doar pentru statistică. Nu că o prima de la Empoli sau Genoa ar strica, dar nu poți lupta pentru ceva ipotetic, mai simplu mi se pare să joci dinghi-dinghi și să încasezi sigur, decât să lupți, să-ți rupi picioarele pentru ceva din eter, o promisiune, nu? Știu că e o stupizenie să luam în calcul doar interesele obscure din spatele acestor jocuri, dar finalurile de sezon doar din aceste drame se hrănesc, nu din răsturnări incredibile de situație sau din scoruri istorice. Plus că toscanii de la Empoli ar trebui să-și rezolve ei înșiși meciul contra lui Torino, echipă care, în cazul unei victorii, speră chiar la un loc 4 de Champions League! Mă gândesc la variante de genul: “1X și 2-4 goluri”- 1.55, “1-3 goluri în prima repriză”- 1,38 și GG – 1,75.
  4. DUSSELDORF – HANNOVER e un meci în care ambele garnituri vor spune “Auf Wiedersehen”, gazdele propriilor suporteri care i-au susținut frenetic în acest sezon, oaspeții de la însăși Bundesliga. Nu ar trebui să ne punem decât problema scorului cu care alb-roșii vor câștiga meciul contra lanternei, pentru că mi-e greu să-mi închipui cât de ambițioși și dispuși la efort/sacrificiu ar trebui să fie băieții de pe ultimul loc ca să reușească tocmai acum un rezultat ce-ar da toată lumea pariurilor peste cap. Că e posibil să marcheze și ei, hai c-o mai înțeleg, dar să plece cu toate punctele, chiar că m-ar face să mă las naibii de jocurile astea, pentru că eu chiar voi lua acest meci pe biletele mele! Deci: “1X și 0-4”- 1.59, “1X/12”- 1,40 și “0-2 în prima și 0-2 în a doua”- 1,70.
  5. FCSB – CFR e meciul consoanelor și al ambițiilor de doi lei într-un folbal de doi lei. Se pare că Dan Petrescu chiar își va lăsa străinii din 11-le de bază să plece în vacanță în țările lor de baștină, iar la meciul de pe Arena Națională se va prezenta cu o garnitură de genul celei care și-a furat-o de la Astra în semifinalele Cupei. În cazul ăsta misiunea trupei becaliene este mai mult decât ușoară, doar că va mai trebui să și bage mingea în poarta adversă, ceea ce ar putea fi o problemă. Nu-i vorba că nu s-au antrenat în ultimul timp, au făcut-o cu multă transpirație la Craiova și cu mai puțină la Sf. Gheorghe. Lăsăm miștocăreala pentru viitoarele meciuri din tururile preliminare ale cupelor europene, unde vom avea de furcă cu trupe celebre din San Marino, Andorra, Gibraltar sau Malta, vai de capul nostru! Gândiți-vă că din turul doi vor intra la luptă bulgarii, sârbii, austriecii, luxemburgii sau letonii, deci misiunea devine de-a dreptul imposibilă! Pariurile mele se vor alege din: “1X și 0-3”- 1.34, “X în oricare dintre reprize”- 1,49 și “0-1 gol în prima și 0-2 în a doua”- 1,43.
  6. EMPOLI – TORINO e, cred eu, ultimul joc de Serie A al echipei toscane pe teren propriu, pentru că nu cred că vor fi în stare să-i bată pe torinezi și să mai spere la ceva incredibil și pentru ultima etapă când vor juca la Milano contra lui Inter, deci… Hai să fim serioși! Dacă au avut argumente să câștige contra lui Napoli, Fiorentina ori Sampdoria, habar n-am dacă de ordinul milioanelor sau nu, nu cred că minciuna poate dura la nesfârșit. Deja se pun întrebări logice la scenarii ilogice în cadrul emisiunilor de profil din Italia, d-apoi noi, care urmărim de departe rezultatele inimaginabile până acum vreo două luni ale lui Empoli? Propunerile mele sunt oarecum înclinate spre trupa vizitatoare, dar dacă dracii își bagă cozile acolo unde eu nu am acces nici dacă m-aș converti la satanism, s-ar putea să postez doar cruciulițe roșii în dreptul acestui meci: “X în oricare dintre reprize”- 1.52, “oaspeții marchează 1-3 goluri în meci”- 1,34 și GG – 1,65.

 

 

Galeria foto este destul de cuminte. Multe bilete frumoase am văzut în weekendul trecut, chiar dacă am fost plecat în cealaltă emisferă și scriu acest material pe genunchi, în aeroport, în drum spre casă, dar și unele inimaginabil pierdute la câte un gol, un corner, o fază în min. 90+3! Foto nr. 1 e biletul lui Marius Ristea și deschide seria câștigurilor cu o serie de 11 evenimente ce par simple la prima vedere, dar foarte bine s-a strecurat printre surprizele rundei. Cote nici mici, dar nici bombastice, noroc (că fară el nu se poate) și “jos pălăria!” din partea mea. Al doilea vine de la Radu Mircea care visează același “X solist” ca și mine (eu l-am jucat chiar pe vreo 7-8 bilete în 1-1 scor exact), pariază 1000 de lei, iar ratările oltenilor din ultimele 5-10 minute de joc cred că i-au făcut nervii harcea-parcea. La fel și bugetul, din păcate! Mario Brian îmi trimite un bilet mai drăcos, un pic cam târziu față de meciul pariat (returul semifinalei de la Liverpool), dar joacă pe calificarea gazdelor, iar suma câștigată, 666 lei, chiar că ar trebui să-l pună pe gânduri dacă să treacă la sataniști!!! Acum am biletele nr. 5 și 6 ale prietenului nostru Ka Trav și mă doare sufletul când le văd și știu cât a mizat și, evident, pierdut! Să nu dea vedetele lui Chelsea un gol amărât la Leicester, plus prostia făcută de United, au reușit să-mi strice dimineața de luni (la voi era duminică seara) și să vorbesc singur ca nebunul… Foto nr. 6 e o capodoperă! Jucat de Florin Dumitru cu 100 de lei, acest parior trece prin toate focurile iadului în primele două meciuri, la Amsterdam și Rizespor, dar își duce crucea până duminică seară la Cluj și bagă la portofel aproape 1200. A început cu semifinala câștigată de Tottenham, a evitat zilele de joi și vineri, și uitați-vă ce bine a ales toate evenimentele! Eu sunt stupefiat, BRAVO! Dar apar biletele cu nr. 8,9 și 10 ale altui amic al rubricii nostre, Untaru Ion Pompiliu, toate trei câștigate, cu o grămadă de evenimente pariate, chiar de mai multe ori și căruia norocul i-a făcut clar cu ochiul la începutul acestei săptămâni. A jucat aces om 10 lei pe trei bilete și a încasat 4500!!! Băi Pompi, ești tare, ți-am mai zis-o, ți-o repet! Biletul nr. 11 este al meu, mi l-a jucat amicul Bogdann Bogdan de la Pizza Marina după ce m-am trezit în dimineața de luni (de fapt pe la 1 noaptea) și simțeam nevoia de adrenalină și pe care l-am ratat doar din cauza unui gol nenorocit în meciul câștigat de BATE cu 1-0 contra lui Torpedo. Iar ultimul, al 12-lea, este al lui Austrus Wiener, jucat miercuri doar pe două evenimente simple, fără dureri de cap. Poate cu ceva emoții la semifinal de cupa de la rusi, dar cu 1000 pariați a băgat în buzunar cam 1900. Mai e ceva de comentat? Ne vedem de vineri încolo, iar până atunci “pe ei pe mama lor”!

Vali MOCANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.