mascati

UPDATE: Trei dintre frați au fost arestați vineri după amiază iar cel de-al patrulea are interdicția de a părăsi localitatea.

Patru frați cu vârste între 35 si 54 de ani din comuna Topliceni, suspectați de trafic de persoane, au picat în plasa polițiștilor buzoieni. Joi, oamenii legii au efectuat percheziţii domiciliare la locuinţele celor patru bărbaţi unde au găsit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe înscrisuri şi au pus lacătul pe un imobil care a fost achiziționat cu bani obținuți prin mijloace ilegale.

Cei patru fraţi sunt bănuiţi că, în perioada octombrie 2011 – iunie 2013, au racolat din comune precum Buda, Topliceni și Boldu   şase bătrâni, majoritatea cu handicap fizic,  pe care i-au transportat pe teritoriul Franţei, unde i-au  obligat să practice cerşetoria. Banii astfel obţinuţi au fost însuşiţi în totalitate de cei patru suspecţi, o parte din ei fiind investiţi în achiziţionarea unui imobil,  pe raza comunei Topliceni. Când bătrânii cărora li se promisese un trai mai bun peste granițe îndrăzneau să-și ceară drepturile, cei patru frați, care îi supravegheau îndeaproape, îi luau la bătaie. Polițiștii nu exclud ca în mâinile celor patru frați să fi căzut mai mult de 6 bătrâni nevoiași și bătuți de soartă, în urma cercetărilor urmând a se stabili exact numărul celor racolați și trimiși la cerșit dar și profitul obținut de gruparea din Topliceni.

Trei din cei patru frați au fost reţinuţi pentru 24 de ore urmând a fi prezentați vineri judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă iar împotriva celui de-al patrulea bărbat a fost luată măsura obligării de a nu părăsi localitatea.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.