Constantin Boșcodeală și-a învins rivalul, pe candidatul independent Paul Negoiță, obținând cu aproape 10 mii de voturi în plus față de acesta, la votul de ieri.
Biroul Electoral Municipal a finalizat centralizarea voturilor pe care buzoienii le-au dat în cele 80 de secții amenajate în oraș. Potrivit rezultatelor finale, Constantin Boșcodeală și-a adjudecat cel de-al cincilea mandat în fruntea Primăriei Buzău cu 27.322 de voturi, la mare distanță de preotul Paul Negoiță care a fost votat de 17.404 de alegători.
Pe locul trei în preferințele buzoienilor s-a situat candidatul PPDD, Andrei Barac,  cu 8123 de voturi.
La Consiliul Local Municipal, USL a obținut un scor zdrobitor, 46,83 la sută dintre alegătorii care au trecut ieri pe la urne fiind de părere că membrii acestei construcții îi vor reprezenta cel mai bine în miniparlamentul local. PDL se situează pe poziția a doua cu 17,42 la sută iar PPDD, pe locul trei, cu 12,82%.
Astfel, USL va avea în Consiliul Local Municipal 13 aleși, PDL va avea cinci 5 consilieri municipali iar Partidul Poporului Dan Diaconescu, marea surpriză la alegerile din această vară, va fi reprezentat de patru membri. În Consiliul Municipal Buzău se va mai afla şi un consilier independent, respectiv Paul Negoiţă.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.