furtuna2
Aproape 100 de curți și 25 de case, o farmacie, subsolul unui bloc și zeci de beciuri au fost inundate în urma vijeliei care s-a abătut vineri asupra zonei Râmnicu Sărat. Iar bilanțul este încă provizoriu. La ordinul prefectului de Buzău, specialiști din cadrul Prefecturii, ai ISU , Direcției Agricole și ai Consiliului Județean, au pornit sâmbătă spre zonele afectate de vijelie, pentru a evalua și îndepărta pe cât posibil efectele dezastrului.
Cel mai recent bilanț al nenorocirii arată că în urma precipitațiilor abundente înregistrate vineri seară au foste afectate municipiul Râmnicu Sărat dar și comunele Topliceni, Grebănu, Valea Râmnicului și Râmnicelu.
Potrivit evaluărilor care nu s-au încheiat încă, la Râmnicu Sărat, au fost inundate 8 case, 22 de curți, 2 apartamente și 6 beciuri, o farmacie, dar și la subsolul unui bloc.
În comuna Topliceni, 2 case au fost inundate, zeci de curți iar pe o suprafață de peste 30 de hectare de teren arabil se înregistrează băltiri, culturile fiind afectate. Ploile au afectat în plus și un drum comunal pe o lungime de 3 kilometri dar și o construcție hidrotehnică.
La Grebănu, 4 case au fost inundate, 8 curți și 3 beciuri în timp ce o persoană imobilizată a fost evacuată din locuința inundată. La Valea Râmnicului, curtea bisericii din satul Oreavu a fost inundată iar apa a provocat stricăciuni și în 11 case, în 15 curți, în beciurile oamenilor și în anexele gospodăriilor.
La Râmnicelu aproape 40 de curți, 4 case și mai mult beciuri au inundate. Peste 80 de pompieri cu 8 autospeciale și 11 motopompe, alături de zeci de pompieri voluntari, au acționat vineri noapte pentru îndepărtarea efectelor vijeliei.
Vineri seară, în zona Râmnicu Sărat, s-au înregistrat ploi abundente, în 40 de minute cantitatea de apă acumulată ajungând să măsoare 37 de litri pe metrul pătrat. De asemenea, timp de 15 minute a căzut grindină, gheața depunându-se în strat de un centimetru și provocând pagube însemnate în grădinile oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.