Conștienți că este mai ușor să previi o ilegalitate decât să cauți apoi vinovații, polițiștii buzoieni organizează, în această perioadă, o serie de acțiuni cu caracter preventiv ce vor avea loc pe durata întregii săptămâni. Scopul urmărit de oamenii legii este acela de combatere a delicvenței juvenile, de prevenire a furturilor de orice fel, de conștientizare a participanților la trafic astfel încât să respecte regulile de circulație și, nu în ultimul rând, de testare a spiritului civic al locuitorilor orașului Buzău. Pentru aceasta, seria de manifestări din cadrul ”Săptămânii prevenirii criminalității” a debutat luni cu o discuție între reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Buzău și cei ai asociațiilor de proprietari care au fost instruiți în vederea prevenirii furturilor din locuințe, autoturisme dar și a înșelăciunilor de orice fel.
Ziua de marți dedicată prevenirii delicvenței juvenile se adresează în special elevilor care vor fi instruiți cum să se ferească de droguri, vor fi învățați de reprezentanți ai Judecătoriei Buzău ce înseamnă răspunderea penală dar și cum pot evita să cadă victime rețelelor specializate în traficul de persone.
Acțiunile din cadrul ”Săptămânii prevenirii criminalității” vor continua și în zilele ce urmează cu întâlniri, expoziții tematice, simulări pentru testarea spiritului civic, un marș al motocicliștilor dar și alte acțiuni destinate prevenirii accidentelor de circulație.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.