De la începutul lunii aprilie toți locuitorii comunei Cochirleanca nu își pot explica  ce se întâmplă pe ulițele din comună unde, în doar câteva zile, au fost balastate integral o parte din drumurile comunale. Pentru că o astfel de operație nu s-a făcut în comună în ultimii 20 de ani, noul primar, ales la scrutinul din iunie 2012, a decis că locuitorii comunei merită mai mult decât le-a oferit în ultimii ani administrația comunei. Astfel, cu aproape 5 miliarde de lei vechi, bani proveniți din bugetul propriu al comunei, s-a decis balastarea a nu mai puțin de 43 de kilometri de drumuri comunale din toate cele cinci sate ale comunei .
Nicolae ILIE primar Cochirleanca
„Lucrările sunt în desfășurare avem deja câteva străzi finalizate dar mai este de lucru. Doar în satul Cochirleanca este vorba despre 20 de kilometri de drum, la Bobocu 10 kilometri de ulițe, la Roșioru 9 kilometri și la Târlele alți 4 kilometri. Era o lucrare absolut necesară care la Cochirleanca nu s-a mai făcut de 20 de ani și vă spun sincer că la un moment dat oamenii ieșiseră cu icoanele la poartă și se închinau că nu le venea să creadă ce se petrece”, a declarat primarul comunei Cochirleanca, Nicolae Ilie.

Sateni COchirleanca

„Nu ne-a venit să credem când am aflat că se vor balasta drumurile din comună. Am mers pe o uliță din apropiere unde au început lucrările și am rămas surprinși. Piatra era adusă cu camioanele, era răsturnată și utilajele o împrăștiau și o tasau în timp foarte scurt. În câteva zile lucrările au demarat și pe uli’a  noastră și acum mai sunt doar câțiva metri de pietruit. Pentru noi această pietruire este ceva incredibil,  pe ulițe nu mai avem bălți și putem merge și noi ca oamenii”, a declarat un grup de bărbați, trecuți bine de prima tinerețe, din satul Cochirleanca.

Comuna Cochirleanca este situată la 27 de kilometri de orașul Buzău și, conform ultimului recensământ are o populație de aproape 5.000 de locuitori iar rețeaua de drumuri a comunei însumează 51 de kilometri dintre care 43 de kilometri vor fi modernizați în această primăvară.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.