stupi
Ample percheziții au avut loc marți în Buzău și în județele Hunedoara, Gorj, Harghita și Tulcea. În total, 15 descinderi au avut loc la locuinţele a 11 persoane suspectate de furtul a aproximativ 570 de stupi cu albine, prin care s-a cauzat un prejudiciu de peste 400.000 de lei. Cele mai multe percheziții au avut loc în Hunedoara-10, în timp ce în Gorj, Harghita, Buzău și Tulcea, polițiștii au descins în câte o locație. Vizate de oamenii legii au fost mai multe persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de furt calificat, complicitate la infracţiunea de furt calificat, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi tăinuire, acțiunea fiind coordonată de polițiștii din Alba, ajutați de colegii lor din județele în care au avut loc perchezițiile.
Percheziţiile s-au desfăşurat într-un dosar aflat în lucru la Serviciul de Investigaţii Criminale al I.P.J. Alba, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, privind 18 furturi de stupi cu albine, fapte comise în perioada martie – octombrie 2013, pe raza judeţelor Alba, Arad, Harghita şi Buzău.
Pe baza mandatelor de aducere, 11 suspecţi au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit că, în perioada martie – octombrie 2013, şase dintre suspecţi, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani, din judeţul Hunedoara, ar fi comis 15 furturi de stupi cu albine de pe raza judeţului Alba şi 3 de pe raza judeţelor Arad, Harghita şi Buzău, sustrăgând, în total, 568 de stupi, în valoare totală de 402.700 de lei.
După comiterea furturilor, suspecţii au transportat stupii cu albine în mai multe spaţii din ţară, cei mai mulţi în localitatea Veţel, judeţul Hunedoara, unde i-au amplasat pe terenul unuia dintre suspecţi sau i-au vândut celor 5 persoane din judeţele Harghita, Tulcea, Gorj şi Buzău, care sunt suspectate de comiterea infracţiunii de tăinuire.
Cercetările în acest caz sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, identificarea eventualilor complici şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin faptele lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.