UPDATE: Percheziții la producătorii clandestini de țigări

1

Polițiștii buzoieni efectuează, miercuri dimineață, mai multe percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu tutun. Descinderile au loc în 18 locații din județele Buzău, Prahova și Mureș urmând ca la audieri să fie aduse aproximativ 20 de persoane.

 

La această oră, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., polițiștii efectuează 18 percheziţii domiciliare în județele Buzău, Prahova și Mureș, la persoane bănuite de producerea, deținerea și comercializarea tutunului și a produselor din tutun./ 20 de persoane vor fi conduse la audieri.
În această dimineaţă, peste 70 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău, Prahova și Mureș efectuează 18 percheziții, dintre care 10 în județul Buzău, 7 în Prahova și una în Mureș.

Perchezițiile vizează probarea activității infracționale a unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de producere și comercializare de produse accizabile (tutun și produse din tutun).

Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Buzău.

Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada iulie 2015 – februarie 2016, ar fi produs țigarete în locuințele lor, cu ajutorul unor instalaţii clandestine.

Ulterior, cei în cauză ar fi comercializat țigaretele, în municipiul Buzău, fără documente justificative şi certificate de conformitate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.500.000 de lei.

De asemenea, două dintre persoanele vizate sunt cercetate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Buzău, pentru fapte cu violență.

Vor fi puse în aplicare 20 de mandate de aducere.

UPDATE:
Polițiștii au remis miercuri după amiază un comunicat de presă referitor la perchezițiile desfășurate în cursul dimineții:

”La data de 17 februarie a.c., peste 70 de poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Buzău, Prahova și Mureș sub coordonarea Direcție de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.G.P.R. au efectuat 18 percheziții la persoane bănuite de implicarea în comiterea infracțiunilor de producere și comercializare de produse accizabile ce intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat.
În urma activităților desfășurate au fost ridicate aproximativ 500 de kilograme de tutun, 7 utilaje de mărunțit și cernut tutun, 67 de dispozitive de injectat tuburi, 135.000 de tuburi goale țigarete cu filtru ce de diferite mărci precum și aproximativ 500 țigarete confecționate artizanal.
Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la aproximativ 1.500.000 de lei.
Au fost aduse la audieri 14 persoane iar față de patru bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 45 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.
Totodată, în urma perchezițiilor desfășurate de Poliția municipiului Buzău au fost reținute trei persoane pentru fapte cu violență.
Toți urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunere de arestare preventivă.
Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.