Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu sprijinul polițiștilor specializați în domeniul CBRN (chimic,biologic, radiologic şi nuclear) din cadrul SIAS, efectuează, marți dimineață, 10 percheziții, pe raza municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat și localităților învecinate. Descinderile au loc la sediile și punctele de lucru ale agenților economici, cât și la domiciiile administratorilor societăților respective care sunt suspectați de comercializarea ilegală de fosfură de aluminiu.

În urma prechezițiilor, de la punctele de lucru au fost ridicate peste 280 de recipiente care fie conțineau, fie prezentau urme de fosfat de aluminiu, aproximativ 20 de kg.

Bănuiți de săvârșirea faptelor sunt doi bărbați în vărstă de 39 și 46 de ani, din Buzău respectiv localitatea Cernătești.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

Polițiștii desfășoară permanent activități pentru evitarea unor situaţii generatoare de risc pentru sănătatea populaţiei, dar şi a mediului.

Legislaţia naţională prevede ca acest tip de substanţe să fie tranzacționate, deţinute, transportate şi utilizate exclusiv de persoane juridice autorizate în acest sens ce deţin competenţele profesionale şi mijloacele de protecţie necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.