Constantin TUDOR
Directorul sucursalei buzoiene a ANIF Buzău, Constantin Tudor, a reușit în acest an o „performanță” uimitoare la conducerea instituției reușind să evite orice fel de inundați prin buna funcționare a canalelor de desecare. Desprins parcă dintr-un alt film, directorul ANIF Buzău, a explicat în fața membrilor Colegiului Prefectural cum instituția pe care o conduce a reușit, în cel mai secetos an de până acum, să evite producerea inundațiilor.
„Buna funcționare a canalelor de desecare, a asigurat evacuarea eficientă a apelor în exces astfel că nici un moment nu s-a pus problema pericolului de inundații. S-a asigurat buna funcționare a rețelei iar pentru eliminarea excesului de umiditate, a băltirilor, s-a recomandat proprietarilor, administratorilor de terenuri agricole efectuarea rigolelor care să dirijeze apa în exces către canalele de desecare”, a explicat directorul ANIF Buzău, Constantin Tudor.
George SAVA
În replică la expunerea lui Constantin Tudor prefectul județului Buzău i-a transmis lui Constantin Tudor că este foarte eficient la combaterea excesului de apă dar că este total ineficient la combaterea secetei spunându-i că și-ar dori ca ANIF să se ocupe mai mult de problema secetei care aduce pagube însemnate în agricultură decât de problema inundațiilor într-un an în care timp de două luni nu a picat un strop de ploaie.
Totodată, Prefectul județului Buzău, George Sava a declarat că a înaintat Guvernului un memoriu pentru declararea canalului Siret-Bărăgan drept obiectiv de importanță națională ceea ce va duce la urgentarea demarării lucrării obiectivului care ar putea salva agricultura românească.
„Am adunat toate datele pe care le-am avut împreună cu specialiștii în domeniul agricol și le-am așternut într-un memoriu pe care l-am adresat premierului Victor Ponta, președintelui României, domnului general Ciucă și domnului vicepremier Gabriel Oprea și am solicitat că acest canal, Siret- Bărăgan, să devină un obiectiv de importanță strategică națională din punct de vedere al agriculturii dar și din punct de vedere militar lucru care va fi atent analizat de structurile statului”, a declarat prefectul județului Buzău, George Sava.
Dacă propunerea reprezentantului Guvernului în teritoriu va fi acceptată ți canalul Siret Bărăgan va fi declarat obiectiv de importanță națională atunci atât Buzăul cât și întreaga țară vor avea doar de câștigat.
„Am urmărit ca prin acest demers să continue lucrările la acest canal care s-au oprit în Vrancea și se află într-o ruină. Dacă acest canal va fi finalizat atunci acesta ar putea asigura irigarea a cel puțin 800.000 de hectare în Câmpia Română ceea ce va duce la o siguranță alimentară a României de invidiat de către celelalte state membre ale Uniunii Europene. Trebuie să mai spunem că, acest canal, are și un rol de protecție în caz de conflicte armate și va crea totodată foarte multe locuri de muncă atât când va fi construit cât și după aceea prin dezvoltarea pe verticală și orizontală a industriilor pe care le va susține. Exista un proiect reactualizat în anul 2003 care nu a suferit modificări decât din punct de vedere al costurilor dar, cu siguranță, ele sunt mult mai mici decât pagubele din agricultură din ultimii 25 de ani”, a concluzionat prefectul George Sava.

1 COMENTARIU

  1. […] Directorul sucursalei buzoiene a ANIF Buzău, Constantin Tudor, a reușit în acest an o „performanță” uimitoare la conducerea instituției reușind să evite orice fel de inundați prin buna funcționare a canalelor de desecare. Desprins parcă dintr-un alt film, directorul ANIF Buzău, a explicat în fața membrilor Colegiului Prefectural cum instituția pe care o conduce a reușit, în cel mai secetos an de până acum, să evite producerea inundațiilor. „Buna funcționare a canalelor de desecare, a asigurat evacuarea eficientă a apelor în exces astfel că nici un moment nu s-a pus problema pericolului de inundații. S-a asigurat buna funcționare a rețelei iar Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.