UPDATE: Circulația pe DN 2 B la ieșirea din Buzău spre Gălbinași a fost reluată în jurul orei 20.00, la circa 6 ore de la momentul în care în zonă s-a răsturnat o cisternă cu 33 de tone de benzină și motorină.Autocisterna a fost repusă pe roți și îndepărtată de șosea, acolo unde s-a răsturnat și unde au existat scurgeri de combustibil. Autocisterna este avariată, proprietarul încercând să remedieze defecțiunea pentru ca autovehiculul să poată fi urnit din loc, fără a se lua măsura de transvazare a benzinei din compartimentul la care s-a produs fisura într-un alt mijloc de transport.

Risc de explozie, în această după amiază, pe DN 2 B Buzău-Brăila, la ieșirea din oraș spre localitatea Gălbinași după ce o autocisternă încărcată cu 8 tone de motorină și 25 de tone de benzină s-a răsturnat în afara șoselei.

Autocisterna s-a răsturnat în urma impactului cu o autoutilitară Dacia Papuc al cărui șofer nu s-a asigurat la ieșirea dintr-o stație PECO. Mașina de mare tonaj, plină cu combustibil, este răsturnată în afara șoselei, la circa 100 de metri de stație peco iar autoutilitara este grav avariată.

Conform reprezentanților IPJ Buzău, trei persoane ar fi rănite: șoferii mașinilor și o pasageră din autoutilitară, care au fost transportați la Spitalul Județean Buzău, pentru îngrijiri medicale.

Zona în care s-a produs accidentul a fost izolată iar traficul blocat, din cauza riscurilor existente care urmare a scurgerii de carburanți din autocisterna răsturnată. Mai multe persoane dintr-o hală situată în apropierea locului în care se află autocisterna au fost evacuate în timp ce activitatea la stația peco a fost sistată.

O automacara este așteptată în zonă, pentru a pune pe roți mașina răsturnată în afara șoselei după care să se încerce tranvazarea într-o altă autocisternă a combustibilului din compartimentul în care s-a produs fisura și din care s-a scurs pe pământ.

Pompierii împrăștie nisip pentru neutralizarea combustibilului ajuns pe sol. La fața locului se află în afara reprezentanților ISU Buzău, polițiști, specialiști de la ITM și de la Garda de Mediu.

Comandantul ISU Buzău, Dănuț Nicolae, a declarat că speră ca în jurul orei 16.30-17.00 lucrurile să revină la normal iar traficul să fie deblocat.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.