Organizarea unei etape a Campionatului Mondial de Enduro la Buzău este de acum o certitudine. Ieri, reprezentantul Federației Internționale de Motociclism, pilotul italian Giovani Sala a aprobat traseul pe care se va desfășura în perioada 9-10 iulie Grand Prix-ului României.

Lungimea totală a traseului este de 75 de kilometri, urmând ca această distanță să fie parcursă în fiecare din cele două zile de concurs de câte trei ori. Pe traseu vor fi incluse și trei probe speciale ce vor face diferența între concurenții care vor lua startul în etapa de la Buzău. Cele trei speciale, Xtreme Test- în care se construiesc obstacole pentru ca publicul să vadă abilitățile piloților și  Cross Test-care este un traseu asemănător cu un circuit de motocros se vor desfășura pe terenul situat în apropierea podului de la Măracineni unde buzoienii s-au obisnuit deja să participe la trialul Romanian Extreme Adventure. O altă probă specială de mare spectaculozitate va fi cea de  Enduro Test care va avea loc la Monteoru în pădurea situată în apropierea pensiunii ”La Păducel”,  unde piloții vor avea de trecut într-un timp cât mai scurt obstacole naturale.

Pentru a arăta spectaculozitatea evenimentului ce se va desfășura la Buzău, ieri, după parcurgerea integrală a traseului și după aprobarea sa, italianul Giovani Sala, reprezentantul Federației Internționale de Motociclism, a făcut o demonstrație a ceea ce urmează să se întâmple în cele doua zile de concurs de la începutul lunii iulie. Sala s-a arătat extrem de mulțumit de zona aleasă de organizatori pentru desfăsurarea primei etape mondiale de enduro găzduite de România și a îndemnat publicul să nu rateze evenimentul: ”Am găsit un traseu foarte bun în România și o zonă foarte bună pentru desfășurarea Campionatului Mondial. Sigur, dealurile și pădurea sunt foarte interesante pentru că traseul este unul tehnic dar și  dificil, pentru că trebuie sa traversăm un râu, ceea ce este foarte interesant pentru o etapă de campionat mondial.  În ceea ce îi privește pe organizatori, am găsit aici un grup foarte motivat care are o vastă experiență în a organiza evenimente de acest gen și chiar dacă este o prima etapă de campionat mondial, cred că este un bun început. Cursa de la Buzau va fi, probabil, una dintre cele mai interesante din acest an pentru că este la jumătatea campionatului și toții piloții luptă pentru a câștiga. Vor fi motivați să câștige această cursă. Recomand, așadar, oamenilor să vină să vadă această cursă pentru că vor vedea un spectacol interesant și vor afla multe despre Campionatul Mondial de Enduro”, a precizat Giovani Sala.

Organizatorii se așteaptă ca peste 100 de piloți să ia startul în Grand Prix-ul României. Printre aceștia se află finlandezul Mika Ahola, francezul Johnny Aubert și spaniolul Ivan Cervantes. Alături de ei vor veni și cele două vedete din Campionatul Mondial de Enduro Indor, Taddy Blazusiak (Polonia) și Joakim Lujnggren (Suedia). În plus, la start se va alinia și Jordi Viladoms (Spania), dublu medaliat cu bronz la Internațional Six Days Enduro, cea mai veche competiție de enduro din lume dar și câștigător a două probe speciale în rally-raidul Dakar.

Printre piloții români care vor concura la Buzău se numără Mani Gyenes, medaliat cu argint la Internațional Six Days Enduro, câștigător al Dakar-ului la clasa Maraton, câștigător al unei etape din Campionatul Mondial de Rally-Raid și multiplu campion național de enduro, Alex Gârbacea, clasat în 2010 în primii 25 de piloți din rally-raidul mondial, Erwin Zsolt, campion est european de enduro cu echipa României și campion al României la enduro sau  Marton Szilveszter, campion est european de enduro cu echipa României și campion al României la enduro.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/05/Giovani-SALA.mp3|titles=Giovani SALA]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.