Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău a desfăşurat în această săptămână o serie de activităţi în cadrul programului naţional „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Astfel, peste 2000 de elevi au vizitat subunităţile de pompieri din judeţ, participând la lecţiile interactive susţinute de salvatori, ocazie cu care şi-au însuşit măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor, modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă, modul corect de folosire a numărului de urgenţă 112, precum şi modul cum se acordă primul ajutor medical.

Totodată, vizitatorii au putut urmări exerciţiile demonstrative, echipamentele şi autospecialele de intervenţie, aflând astfel toate aspectele referitoare la meseria de pompier şi misiunile specifice desfăşurate în domeniul situaţiilor de urgenţă.

  Atracţia principală a copiilor a constituit-o ocazia purtării echipamentului de proteţie şi aparatului de respirat folosite la intervenţia pentru stingerea incendiilor, precum şi folosirea echipamentelor din dotarea autospecialelor cu apă şi spumă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.