vaccin
Sezonul rece vine la pachet cu viroze și pneumonii. Pentru a preveni pe cât posibil guturaiul în formele cele mai grave ce pot duce la complicații, autoritățile sanitare pregătesc Campania de vaccinare antigripală.

Până acum, medicii din cadrul DSP Buzău au efectuat catagrafierea, pentru a ști exact care este necesarul de ser antigripal. Astfel, ținând cont de numărul celor care, conform legii, pot beneficia de vaccinare gratuită, DSP transmite că necesarul de ser este de 32.670.ÎN nici un caz nu vor veni atîtea doze de vaccine având în vedere că anul trecut necesarul era de 30 de mii de vaccinuri iar Ministerul Sănătății a trimis pe parcursul întregii campanii doar 6500 de doze, lăsând în voia sorții și a norocului numeroase persoane cu risc de îmbolnăvire și complicații.

Multe, puține, până la sfârșitul lunii în curs, vaccinurile ar trebui să ajungă în județ, pentru ca începând cu 1 noiembrie să debuteze campania de vaccinare gratuită.

Ca în fiecare an, prioritate la vaccinare vor avea persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar şi personalul medical. Campania se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Categoriile de persoane care sunt predispuse la gripă sunt bolnavii cronici, în special cei cu afecţiuni respiratorii cronice, dar şi diabeticii şi cardiacii, copiii şi adulţii cu astm bronşic, care au o evoluţie gravă a bolii, personalul medico-sanitar, dar şi persoanele vârstnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.