Peste 40 de elevi din ciclul primar au încheiat în luna iunie ediția din acest an a programului educaţional „Atelierul Micilor Bucătari – Coco Rico”, derulat la inițiativa Grupului Aaylex, sub sloganul „Gătim gustos şi sănătos!”

43 de elevi din clasele a III-a și a IV-a de la Școala Gimnazială „P.H. Zangopol” și Școala Gimnazială „Nicu Constantinescu” s-au alăturat experților culinari și voluntarilor Aaylex și au participat la 8 cursuri de gătit unde au pregătit rețete variate, descoperind arta gătitului şi importanța meselor în familie. Fiecare sesiune de gătit a oferit elevilor posibilitatea de a savura diferite feluri de mâncare cu carne de pui și legume, precum și deserturi pe care le-au pregătit ei înșiși, ulterior degustându-le cu multă plăcere. Voluntarii Aaylex le-au dat o mâna de ajutor celor 43 mici bucătari pentru a pregăti mâncăruri delicioase, din ingrediente proaspete și naturale.

Atelierul Micilor Bucatari Coco Rico 2Cursurile au fost pregătite și susținute cu drag de către experți bucătari renumiți, cu participarea specială la Buzău  a doamnei chef bucătar Laura Mocanu, care i-a delectat pe participanți cu produse deosebite, ca înghețata de casă, iaurtul de casă sau rețeta proprie de sos ideal pentru a fi consumat cu carnea de pui. Rețetele simple și gustoase i-au convins pe cei mici sa încerce și degustarea de spanac sau fasole verde, care s-au dovedit a fi alegeri interesante și pentru viitor. De asemenea, “Micii Bucătari Coco Rico” au avut ocazia să învețe cum se aranjează o masă elegantă, pentru a-i surprinde pe cei dragi.

„Și în această ediție, ne-am bucurat de entuziasmul elevilor din Buzău și de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, fapt care ne motivează să continuăm acest program de CSR și anul următor, implicând un număr și mai mare de elevi. Prin promovarea educației pentru un stil de viață sănătos în rândul copiilor din ciclul primar, ne dorim ca aceștia să învețe despre alimentaţia echilibrată și importanța meselor în familie. Am sărbătorit împreună ziua festivă de 1 iunie, copii învățând să pregătească singuri mini tortulețe Coco Rico,  colorate vesel și natural cu suc de sfeclă”, a declarat Bogdan Grama, Director General Aaylex Grup.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.