GALERIE FOTO: Emoții la învestirea primarului Constantin Toma și la constituirea Consiliului Local Municipal

1
730

Constantin Toma a fost validat, miercuri, primar al municipiului Buzău și, gâtuit de emoție, a depus jurământul de credință în fața Consiliului Local Municipal constituit după alegerile locale din 5 iunie 2016.

Noul edil al municipiului Buzău, Constantin Toma, a rămas fără cuvinte din cauza emoției la rostirea jurământului de credință în fașa aleșilor municipali si a invitaților printre care s-au numărat șefi de instituții, artiști precum Constantin Ungureanu, Georgian Mărgărit, Laurențiu Cazan sau Benone Sinulescu, Comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica și Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Ciprian.

Nici depunerea jurământului de către aleșii municipali nu a fost lipsită de incidente. Consilierul Nicolae Șerban de la Partid Romilor ales pe liste PNL a înlocuit cuvântul „JUR” cu sintagma „Mă angajez” din considerente religioase și a fost mustrat de prefectul George Sava care i-a solicitat să reia jurământul în forma prevăzută de lege.

După depunerea jurământului de credință de către aleși și de către noul primar a venit rândul alegerii celor doi viceprimari.  Candidații propuși de alianța PSD+ALDE, Ionuț Apostu și Andrei Neder au fost confirmați pe funcții cu 16 voturi „pentru” și 7 „împotrivă”(Ionuț Apostu) respectiv 15 voturi „pentru” și 8 „împotrivă” (Andrei Neder).

În finalul ședinței de constituire, aleșii municipali și-au ales prin vot componența comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Municipal Buzău moment în care sămânța de scandal a izbucnit din nou. Mai precis, consilierul PSRO, Silviu Roșioru ar fi vrut să fie membru în Comisia pentru patrimoniu şi activităţi economico – financiare însă cele cinci locuri  au fost ocupate de reprezentanții PSD+ALDE, PNL și PMP.  Ulterior Roșioru a fost propus la  Comisia pentru muncă şi protecţie socială însă a declinat oferta și a rămas pe dinafară.

„Eu vreau în Comisia de Patrimoniu nu vreau la Muncă. Nu este normal ca PSD +ALDE să aibă câte 3 reprezentanți într-o comisie și PSRO  în niciuna. Nu este normal. Si pe noi ne-au votat oamenii. Voi face contestație”, a declarat în plen consilierul PSRO, Silviu Roșioru.

Pentru că nu face parte din nici o comisie de specialitate consilierul PSRO, Silviu Roșioru riscă să nu poată primi indemnizația de consilier local municipal care se acordă pentru activitatea în comisii și nu pentru participarea la ședințele ordinare sau extraordinare.

Consiliul Local Municipal Buzău este format din 11 consilieri PSD, 5-PNL, 2- ALDE, 2-PSRO, 2-PMP și un consilier independent în persoana lui Constantin Ionescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.