Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a răspuns, luni, la câteva întrebări menite să lămurească situația sa politică de la nivelul organizației județene a PSD Buzău. Neagu a anunțat la finele anului trecut că nu își mai dorește funcția de președinte executiv al PSD Buzău și că lasă locul altcuiva. Recent, noul președinte interimar al PSD Buzău, senatorul Lucian Romașcanu a declarat că Neagu este în continuare președinte executiv al formațiunii și că va discuta cu acesta pentru a vedea care este poziția sa.

„Nu este important dacă eu sunt sau nu președinte executiv la PSD Buzău. Eu nu am spus că demisionez din această funcție. Am spus că renunț la ea venind astfel în întâmpinarea politicii partidului de a împrospăta cadrele de conducere. Nu am absolut nici un conflict cu domnul Romașcanu. Nu am nici o problemă cu dl Romașcanu și nici nu contează dacă eu sunt sau nu președinte executiv la PSD Buzău  la fel cum nu contează dacă este ceva între mine și  dl Romașcanu. Dacă ar exista ceva între mine și dânsul ar fi lucruri de cancan pe care noi ni le putem rezolva între noi și ar fi lucruri care nu afectează pe nimeni, nu afectează viața oamenilor. Practic partidul poate merge înainte și cu mine și fără mine președinte executiv”, a explicat  Petre Emanoil Neagu.

Președintele CJ Buzău a spus că mult mai grav este ceea ce se întâmplă acum la nivel național cu criza guvernamentală care afectează viețile a milioane de oameni din întreaga țară.

„Este trist și tragic este ce se întâmplă acum Mai aveam câteva zile, generic vorbind, până când Comisia Europeană aproba sau nu acel PNRR, toată lumea aștepta cu sufletul la gură acea rectificare, este început de an școlar iar în momentul asta totul a picat pe planul doi sau trei și nu este OK. În acest moment, noi clasa politică,  de stânga și de dreapta, toți cei responsabili, trebuie să găsim urgent o soluție pentru că ne antamăm planul de dezvoltare pe câțiva ani. Dacă mergem așa încă câteva săptămâni va trebui să ne luăm la revedere și de la autostradă A7 și de la tot. Este incredibil, când să ne apropiem să facem ceva se întâmplă asta și riscăm să dăm înapoi luni sau chiar ani. Bănuia cineva în urmă cu 20 de zile că se va întâmpla ața ceva? S-au trezit oamenii într-un fel într-o seară și…. Până acum dai cu tunul în cineva ți îi vopsești în toate felurile și apoi îi iei de mână și pleci cu ei? EU nu mai înțeleg nimic, nu am întâlnit așa ceva ”, a precizat Neagu.

Pe de altă parte președintele Neagu a spus că nu știe dacă ar mai candida pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean datorită instabilității politice și a faptului că  nu știe în ce măsură va reuși să își ducă la capăt obiectivele propuse.

„Totul este imprevizibil. Nu mai poți ști ce se va întâmpla, cu cine te mai iei de mână… Este foarte greu pentru mine cu echipa pe care o coordonez, pentru că nu pot spune că o conduc, la Consiliul Județean și cu cei care ne ajută de la fonduri europene să reușim în marasmul asta să ne ducem lucrurile la capăt. Dacă mă întrebații acum vă spun că nu aș mai candida la Consiliul Județean. Nu vedeți ce e afară? Este instabilitate… Nu știi cum să îți faci un proiect de viitor. Azi e Anghel Saligny, mâine nu mai este . Nu poți să îți faci o previziune, nu merge nimic. Dacă până când vor fi alegeri reușesc să implementez, împreună cu  cei pe care îi coordonez ceea ce ne-am propus poate că voi mai candida. Dar în situația în care  ar fi alegeri anticipate mâine  vreau sa candidez la Parlament. Așa m-am gândit eu în dimineața asta când m-am trezit, dacă  cumva vor fi anticipate și chiar dacă se va întâmpla în interiorul mandatului de președinte al Consiliului Județean mă tentează foarte clar să candidez la Parlament”, a precizat președintele Consiliului Județean Buzău Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.