alunecare Magura
Ploia din ultimele zile a dus la reactivarea alunecărilor de teren mai vechi dar și la apariția altora noi. De exemplu, Drumul Național 10 care leagă Buzăul de Brașov s-a surpat pe un sens de mers pe o distanță de 10 metri și nu este exclus ca degradarea drumului să continue și în zilele ce urmează până la stabilizarea solului în zona respectivă.
De asemenea, ploaia torențială din ultimele zile a dus la distrugerea unui drum din comuna Colți care lega satul Colți de Colții de sus. Conform subprefectului județului Buzău, George Sava, circa 100 de gospodării sunt aproape izolate și în zonă abia se mai poate ajunge pietonal. O falie de pămănt a luat-o la vale și sunt diferențe de nivel și de 4 metri ceea ce face accesul foarte dificil chiar și pentru pietoni.
Primăria Colți a primit pe finalul anului trecut 3 miliarde de lei vechi pentru rezolvarea problemelor cauzate de alunecările de teren însă banii nu au putut fi cheltuiți și s-au întors la bugetul statului. De asemenea, probleme cauzate de pământul care a luat-o la vale se înregistrează și la Sărulești. Aici o parte din drumul județean s-a surpat fără a exista însă oameni izolați
Iat[ bilanțul ploilor din ultimele zile raportat luni de ISU Buzău:
1.În data de 28.03.2015, grupa operativă formată din reprezentanţi din cadrul: Instituţiei Prefectului Judeţului Buzău, Consiliului Judeţean Buzău, Sistemului de Gospodărire a Apelor Buzău, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău, în prezenţa membrilor Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Racoviţeni a constatat următoarele:
– la km 54+400, pe drumul judeţean DJ 220, în urma creşterii debitelor pârâului Câlnău s-a produs erodarea malului stâng pe o lungime de aproximativ 60 m. La momentul actual, distanţa dintre drumul judeţean şi malul pârâului este de aproximativ 4m. În zonă nu sunt gospodării puse în pericol.
– între satele Racoviţeni şi Budrea, într-o zonă cu păşune, s-a produs o alunecare de teren pe o suprafaţă de aproximativ 2500 m.p., ce pune în pericol drumul comunal DC 115. Alunecarea a ajuns până la marginea părţii carosabile a drumului comunal şi a distrus pe o lungime de aproximativ 30 m rigola din beton de scurgere a apelor pluviale. La acest moment circulaţia se desfăşoară normal.

2. În urma fenomenelor meteorologice şi a ploilor abundente din ultimele 24 ore, la intrarea în localitatea Săruleşti, pe drumul judeţean DJ 204 Vintilă Vodă – Bisoca, s-a reactivat alunecarea de teren existentă, pe o lungime de 20 m şi adâncime de 50 cm, existând pericolul blocării circulaţiei. Totodată, alunecarea a antrenat şi reţeaua de înaltă tensiune, care traversează drumul judeţean.

3. În comuna Colţi, s-a reactivat alunecarea de teren, în punctul „Pe Poduri”, declanşată în primăvara anului trecut, care se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 600 mp, afectând drumul comunal DC 69 Colţi – Colţii de Jos pe o lungime de aproximativ 50 m.

4. În comuna Măgura, s-a reactivat alunecarea de teren pe DN 10, la km 26+800.
Drumul naţional este afectat pe o lungime de aproximativ 10m lungime şi aproximativ 1m lăţime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.