Nenorocirea căzută peste casele şi sufletele buzoienilor are o primă şi directă legătură cu Cerurile. Ieşită din nămeţi, prin tunelul săpat de militari, o bătrână plângea cerându-i lui Dumnezeu să o ia „mai repede”. Unde?

 

Bun, am înţeles că enoriaşii trebuie să se împace, după cum zice în Scripturi, cu Apocalipsa. Dar, până atunci, fraţilor, n-om avea un răspuns exact la întrebarea „există Dumnezeu?”, dar avem certitudini de neclintit că există Biserica Ortodoxă Română. Una dintre dovezi este că aripa buzoiană şi totodată vrânceană a acesteia, cu sediul în municipiul Buzău, e în top 10 al celor mai profitabile (Doamne iartă-mă, că era să spun „profitoare”) administraţii din structurile de gen B.O.R.

 

Prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, premierul şi înalţi trimişi din administraţia guvernamentală n-au cum rezolva, de azi pe mâine, problema beznei din satele lovite de dezlănţuirea naturii sau – cum încă mai cred bătrânii, cei mai năpăstuiţi enoriaşi de bază ai societăţii –  de mânia lui Dumnezeu.

 

De parcă i-ar fi frică să nu se bage în socoteala Celui de Sus cu turma înzăpezită, B.O.R. e, din câte se vede, straniu de absentă din convocarea naţională împotriva urgiei. O colegă din presa centrală a lansat un nou apel în sprijinul sinistraţilor din Glodeanu Siliştea. Îmi spune că e urgent să ajungă la ei câteva lumânări. De unde să iau lumânări? Ştiţi bine că exclusivitatea asupra comercializării lumânărilor o are B.O.R. Că există şi surse alternative, nu cred că interesează pe moment. Aruncate în beznă sunt 13 comune buzoiene. Dumnezeule mare, miluieşte-i pe bătrânii care, cum spunea o mamaie, aprind lumânarea în casă doar să vadă că mai trăiesc…

 

Ne mirăm sau ne scandalizăm că, în ultima vreme, s-au creat curente de opinie total nefavorabile creştinismului ortodox. Nu e greu de constatat că B.O.R. a pierdut legătura cu românii. Şi, asta, cu un fel de aroganţă care transpare din afişarea publică a prelaţilor. Cineva se întreba, ieri, unde e Biserica şi de ce trebuie să le dea maramureşenii lemne buzoienilor, când B.O.R. deţine, în zona Buzău-Vrancea, păduri din care ar putea încălzi casele multora dintre enoriaşi.

 

Dumnezeu vindecă sufletele. Da, însă cineva ar trebui să le dezgheţe întâi şi să le primenească.

 

S.D.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.