jandarmi BEJ

UPDATE: Individul a fost reținut de procurori, urmând ca sâmbătă să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Un polițist din comuna Smeeni a fost la un pas de a fi rănit de un individ periculos, înarmat cu o coasă și un cuțit. S-a întâmplat în satul Lucieni, comuna Smeeni, joi seară în jurul orei 18.00.
Totul a început cu un control de rutină al unei echipe mixte formate din polițist și jandarm. Oamenii legii patrulau prin Albești când au observat în trafic o mașină condusă de un bărbat din localitate pe care îl știau cu permisul suspendat pentru conducere sub influența alcoolului. La vederea oamenilor în uniformă, șoferul a schimbat sensul de mers iar polițistul și jandarmul au pornit în urmărirea lui. Cu semnalele acustice și luminoase ale mașinii de poliție în funcțiune, oamenii legii l-au urmărit pe individ, însă nu au reușit să-l prindă din urmă.
Șoferul a condus ca nebunul mai întâi pe un drum comunal apoi pe un drum agricol, oprind doar în curtea casei sale din satul Lucieni.
Ajuns acasă și văzând echipa de oameni ai legii la poartă, bărbatul a pus mâna pe o coasă și pe un cuțit și a început să-i amenințe pe polițist și jandarm. Mai întâi, individul l-a amenințat pe angajatul IPJ Buzău că va da cu mașina peste el, apoi a ieșit din curte, continuând să-i amenințe pe cei doi și să se apropie de ei având cuțitul și coasa în mâini. La o apropiere de circa 2 metri, scandalagiul a încercat să-l lovească pe polițist cu coasa în zona feței. A fost momentul în care jandarmul a tras trei focuri de armă în plan vertical. Scandalagiul s-a speriat și a fugit, fără ca polițistul ori jandarmul să-l poată prinde din urmă.
Imediat, autoritățile au demarat căutările. Jandarmii au căutat prin cimitire și pe la stânele de pe raza comunei în timp ce polițiștii au efectuat verificări în trafic.
După ce au suplimentat echipele de căutare, vineri dimineață, polițiștii au reușit să-l prindă pe individul care a amenințat cu coasa un om în uniformă. Bărbatul a fost prins la intrarea în orașul Buzău, în jurul orei 7.00, în timp ce se afla într-o mașină de ocazie.
El va fi cercetat pentru ultraj la care se vor adăuga și celelalte infracțiuni comise în trafic, întrucât se afla la volan fără permis dar și băut. Dosarul va fi declinat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele.
Bărbatul mai este posesorul unui dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fiind sub influența băuturilor alcoolice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.