imagine de arhivă
Polițiștii buzoieni au întocmit un dosar penal după ce s-au autosesizat din presă cu privire la faptul că există suspiciuni cu privire la fraudarea referendumului privind demiterea președintelui României.
Concret, polițiștii au verificat în ultimele două zile dacă informațiile conform cărora mai multe acte de identitate aparținând buzoienilor din comuna Săpoca sunt „închiriate” contra unor sume de bani de diverse persoane cu scopul de a împiedica prezența acestora la secțiile de votare în ziua desfășurării referendumului.
„Din cursul zilei de ieri, polițiștii buzoieni s-au sesizat din presă cu privire la faptul că există suspiciuni privind posibilitatea fraudării acțiunii ce urmează să se producă duminică. S-a vehiculat chiar și pe canalele de știri centrale că au fost luate în custodie acte de identitate pentru a se opri persoana respectivă de a merge la vot. Am făcut verificări iar de astăzi aceste verificări se desfășoarăîn baza unui dosar penal aflat în supravegherea procurorilor și urmează să ne luăm toate măsurile de prevenire,astfel încât să preîntâmpinăm orice încercre de fraudare a alegerilor ”a declarat adjunctul sefului IPJ Buzău,comisar-șef Laurențiu Pantazi.
În urma verificărilor făcute în comuna Săpoca, polițitii nu au identificat, cel puțin până acum, cazuri în care actele de identitate să fie predate în schimbul unor sume de bani. Cu toate acestea, oamenii legii fac apel la populație ca în cazul în care există persoane cărora le-au fost reţinute cărţile de identitate să se adreseze de îndată oricărei unităţi de poliţie, pentru a fi demarate cercetări iar vinovații să fie trași la răspundere.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.