Prefectul Carmen Ichim a izbucnit în plâns la finalul Comisiei Județene de Fond Funciar când a aflat că este chemată în judecată în calitate de președinte al Comisiei Județene de Fond Funciar pentru nepunerea în posesie și neemiterea unui titlu de proprietate pentru o suprafață 5,44 hectare de teren în Comuna Beceni.

O fostă judecătoare din Beceni, Elena Cârcei, a obținut în anul 1991 o hotărâre judecătorească prin care i se reconstituie dreptul de proprietate pe un teren de 5,44 hectare. În ciuda faptului că a existat o hotărâre judecătorească proprietara terenului ar fi fost pusă în posesie abia în anul 2011 și doar cu o suprafață de 5,32 hectare pentru care abia în ședința Comisiei Județene de Fond Funciar de astăzi i-a fost emis titlul de proprietate.

Pentru că autoritățile au refuzat să pună în aplicare hotărârea judecătorească din anul 1991, Elena Cârcei a chemat în judecată Comisia Județeană de Fond Funciar și pe președintele acesteia, respectiv prefectul Carmen Ichim și solicită despăgubiri de 70.000 de euro dar și penalități care urmează a fi stabilite în instanță pentru fiecare zi de întârziere din luna decembrie a anului 1991 și până la momentul la care va fi pusă în posesie.

Cum cuantumul penalităților de întârziere se ridică la o valoare între 100și 1000 de lei pe zi, instanța urmând să decidă suma exactă, statul ar putea fi pus să plătească chiar și peste 2 milioane de euro doar pentru partea de penalități fără a mai lua în calcul cei 70.000 de euro.

„Sunt contrariată că am putea fi obligați să plătim câte o mie de lei pe zi pentru 26 de ani cați s-au scurs din anul 1991. Asta înseamnă peste 2 milioane de euro. Nu spun că oamenii nu au avut dreptate. Titlurile trebuiau date și chiar nu știu de ce nu au fost date. Mi se pare strigător la cer ca un magistrat să facă lucrurile astea. Să lași o instituție 25 de ani fără să îi spui nimic mi se pare că este un lucru făcut deliberat că să obții niște bani. Am luat la cunoștință despre această hotărâre, îmi pare rău că din 1991 nu s-a eliberat titlul. Înțeleg că până în anul 2011 a refuzat punerea în posesie și chiar am înțeles că în 2012 sunt niște acte de donație care nu știu cum or fi fost făcute fără titlu de proprietate. Sunt surprinsă că un om care știe ce vorbește cere asemenea penalități din 16 decembrie 1991 Cred că puteau să facă mai dinainte acțiunea dar cred că intenționat au lăsat să treacă o perioadă mare”, a spus prefectul Carmen Ichim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.