Consilierul municipal PSRO, Silviu Roșioru,  reclamă Instituției Prefectului falsificarea unei alte hotărâri a Consiliului Local Municipal  adoptată în ultima ședință ordinară a deliberativului municipal. Este vorba despre HCL Buzău nr. 211/30.06.2017 despre care alesul municipal spune că nu ar fi votat-o în forma în care a apărut și că prevederile acesteia ar fi fost modificate, ilegal, după vot.

„Astăzi voi depune o sesizare oficială la Instituţia Prefectului Buzău, pentru atacarea în instanţa a acestei Hotărâri profund ilegale. Ceea ce se petrece în cadrul Primăriei şi Consiliului Local Buzău este strigător la cer. După ce a falsificat, în urmă cu scurt timp, rezultatul votului secret din Consiliu în speţă mandatului reprezentantului Municipiului în AGA a Companiei de Apă, provocând anularea hotărârii de către Prefectura, acum, la comandă primarului Toma, aparatul tehnic al CL Buzău nu a ţinut cont de ce au votat consilierii (mandatarea primarului să facă demersuri pentru reducerea preţului la apă meteorică) şi a modificat doar titlul Hotărârii 211, nu şi conţinutul! La art. 1, HCL 211 prevede reducerea tarifului la apă meteorică aplicabil în municipiul Buzău, ceea ce este aberant (pentru că nu există tarif pentru apă meteo), ilegal (pentru că se modifică strategia tarifară de către un acţionar) şi penal (pentru că noi, consilierii, nu am votat aşa ceva)” se arată în comunicatul de presă remis de consilierul Silviu Roșioru.

Solicitată să comenteze situația prefectul Paul Ichim a confirmat că a primit o sesizare în legătură cu HCL nr. 211 a Consiliului local Municipal Buzău dar că a trimis sesizarea direct serviciului juridic care se ocupă cu verificarea legalității și că va putea oferi un răspuns clar referitor la situația semnalată de alesul local în cursul dimineții de vineri.

„Sincer nu am studiat problema, este în lucru la juridic și cred că vineri dimineață vom avea cel mai probabil un punct de vedere. Nu pot vorbi vorbe, vorbim vineri dimineață când am un document în față”, a declarat prefectul Carmen Ichim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.