Prefectul Carmen Ichim în vizită la fosta groapă de gunoi de la Nehoiu

0
204

Prefectul Carmen Ichim vizitat, marți, fostul depozit de deșeuri nepericuloase al orașului Nehoiu, situat în localitatea Chirlești, pentru a verifica stadiul lucrărilor prevăzute în proiectul ”Închiderea depozitului neconform de deșeuri din orașul Nehoiu”.

În prima săptămână de la demararea proiectului, firma care se ocupă de execuția acestor lucrări a realizat acoperirea fostei gropi de gunoi cu material de umplutură (pietriș) și tasarea acestuia, următorii pași fiind aplicarea unei membrane geotextile care să împiedice infiltrarea apei, acoperirea întregii suprafețe cu un strat fertil și amenajarea de șanțuri pentru drenarea apei pluviale.

Carmen Ichim a primit asigurări atât din partea societății care execută lucrarea cat și din partea reprezentantilor Primariei Nehoiu că lucrarea va fi finalizată până la final de an.

Depozitul de deșeuri din Nehoiu, a cărui activitate a fost sistată în anul 2009, și alte două depozite din Județul Buzău – cele ale societăților râmnicene Fermit și Venus Oil Reg – se numără printre cele 68 de depozite neconforme de pe teritoriul României pentru care Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement împotriva țării noastre.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.