Senatorul social-democrat Lucian Romașcanu a transmis, joi și un mesaj pentru prefectul județului Buzău căruia i-a recomandat să se ocupe exclusiv de administrație și să lase de o parte lupta politică.

„Solicit prefectului de Buzău să se abțină de la orice acțiune ce duce în sfera politică. Vom fi foarte atenți la orice abuzuri, la orice încercări de racolare de primari iar lucrurile nu vor rămâne așa și ne vom adresa instanței. Îi cerem prefectului să se ocupe cu ceea ce are de făcut și să lase acțiunea politică în seama partidelor. Au început telefoanele către primari, au început controale care duc spre o zonă dincolo de normal. Nu cred că e cazul să avem amenzi de câte 3-4-5 ori pe săptămână pentru agenți economici care aparent au o orientare politică neplăcută prefectului și mai bine să facă  abonamente să plătească odată pentru 7 vizite și să nu mai deranjeze oamenii”, a spus social-democratul Lucian Romașcanu.

Senatorul a explicat că deja unii primari au primit telefoane în care li se sugerează să cântărească atent acțiunile electorale în care urmează să se implice  la fel cum unii agenți economici apropiați ai partidului ar fi fost amendați de mai multe instituții de control. Romașcanu a declarat că nu vrea să facă publice deocamdată aceste spețe pentru că speră ca acestea să fi fost simple coincidențe și nu niște acțiuni concertate.

Constantin TOMALa rândul său, primarul Constantin Toma a transmis un mesaj buzoienilor prin care îi îndeamnă să facă în așa fel încât să scape județul de „gașca” de la PMP.

„Acest prefect a fost pus de PMP de Adrian Mocanu și fac un apel la buzoieni ca această gașcă poate dispare din peisajul județului și municipiului Buzău pentru că de 12 ani, această grupare care a trecut pe la mai multe partide, nu a reușit decât să murdărească și județul și orașul”, a spus Constantin Toma.

În replică, prefectul Leonard Dimian a transmis următorul mesaj:

”Declarațiile făcute de unii politicieni care încearcă să proiecteze imaginea unei vânători declanșate de instituțiile de control ale Statului nu reprezintă altceva decât un semn de campanie electorală precoce.

Instituția Prefectului rămâne garantul respectării legii în județul Buzău, în ciuda atacurilor politice care, cel puțin înainte de alegeri, reprezintă un instrument de campanie electorală folosit în mod uzual de către politicieni.

Legat de afirmațiile recente ale unui primar buzoian cu privire la societatea Trans Urbi Mixturi, Instituția Prefectului nu face altceva decât să respecte legile în vigoare și să vegheze la legalitatea documentelor emise de către consiliile locale. Forma inițială a hotărârii Consiliului Local Municipal era flagrant ilegală, dovadă faptul că a și fost modificată ulterior de către inițiator. Juriștii Instituției Prefectului au găsit probleme de legalitate și în forma modificată, așa că reprezentantul Guvernului în teritoriu și-a făcut datoria și a continuat demersurile privind anularea în instanță a acestei hotărâri”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.