Prefectul județului Buzău, Carmen Ichim și-a făcut, joi, bilanțul activității în fruntea Instituției Prefectului din luna aprilie de când a fost învestită în funcție și până astăzi.

„Mi-am asumat niște puncte pe care am spus ca le voi urmări ca să se realizeze ceea ce am și făcut. Una dintre ele este problema podului de la Mărăcineni în care m-am implicat atât instituțional cât și  personal iar astăzi sunt alături de noi specialiștii care vă vor da detalii cu privire la lucrările care se vor executa și cum vor decurge acestea”, a declarat prefectul Carmen Ichim.

Despre lucrările executate deja și despre când va fi închis podul de la Mărăcineni a explicat șeful Secției Drumuri Naționale Buzău, Leon Velicu: „Premergător acestor lucrări secția de Drumuri Naționale a pregătit podul din aval astfel încât traficul să se desfășoare în condiții normale. S-au făcut asfaltările de rigoare inclusiv comuna Mărăcineni a făcut asfaltări pe partea ei de pod. Estimăm că din 15  martie se va închide circulația pe podul vechi și se va circula exclusiv pe cel din aval până la finalizare.”

Reprezentantul constructorului a dat asigurări că în acest an traficul nu va fi închis dar că acest lucru se ca întâmpla din primăvara anului 2018.

O altă problemă trecută de prefectul Carmen Ichim la capitolul „rezolvate” este deblocarea Legilor Fondului Funciar. Ichim a declarat că și altă dată că militează pentru Legea Răspunderii Magistraților pentru sentințele pe care le-au dat pentru oameni care nu au avut drept sau sentințe diferite pentru aceiași suprafață de teren.

O altă problemă expusă de prefectul Carmen Ichim a fost cea a relațiile publice și comunicarea cu cetățeanul a instituției pe care o conduce sau la instituțiile din subordine. Ichim a spus că a găsit multe nereguli în comunicarea cu cetățeanul de la nerespectarea termenelor de răspuns sau neconformitatea răspunsurilor oferite care de cele mai multe ori au fost evazive

În ceea ce privește gestionarea situațiilor de urgență, Ichim spune că județul Buzău stă bine la capitolul lucrări de deszăpezire cel puțin pe hârtie

„Stăm bine la capitolul deszăpezire cel puțin pe hârtie dar sper că și în realitate vom sta bine pentru că am verificat stocurile de combustibil, material antiderapant și parcurile de utilaje si tot ceea ce trebuiau să aibă se găsește în teren. De asemenea, toate UAT-rile au contracte de deszăpezire pentru drumurile care pot fi afectate”, a declarat Carmen Ichim.

Nu în ultimul rând, prefectul județului a transmis jurnaliștilor că deși responsabilii de la drumuri naționale au montat tot necesarul de parazăpezi în județ u bună parte dintre acestea aflate la  ieșirea spre Urziceni au fost furate pe timpul nopții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.