„eLearning-ul a devenit o unealtă foarte eficientă şi indispensabilă în procesul educaţional. Menirea sa este una pedagogică, aceea de a ajuta profesorul să livreze informaţia într-un mod cât mai complet şi atragător pentru elev. Tendinţele actuale inovează şi îmbunătăţesc educaţia, prin introducerea la clasă a dispozitivelor multi-touch, a tabletelor şi chiar a conţinutului educaţional tridimensional, inovaţii primite cu entuziasm de elevi şi profesori”, a declarat Radu Jugureanu, eContent Manager SIVECO Romania, în cadrul unui eveniment organizat recent în Capitală.

 

Conform rezultatelor unui studiu realizat în cadrul evenimentului „eduVision 2020”, la care au participat miniştri ai educaţiei, consilieri ministeriali, inspectori şi directori şcolari, academicieni şi profesori din 25 de ţări, soluţiile eLearning pot îmbunătăţi procesul educaţional şi problemele curente întâmpinate în implementarea de soluţii informatice în educaţie. Peste două treimi dintre cei chestionaţi au fost de părere că eLearningul poate îmbunătăţi procesul de învăţare şi facilitează învăţarea activă, iar 50 la sută spun că reprezintă un instrument eficient, flexibil şi indispensabil.

Cele mai importante beneficii aduse de instuirea prin eLearning sunt considerate de specialişti a fi: dezvoltarea abilităţilor de lucru individuale şi de echipă, dezvoltarea abilităţilor de analiză şi sinteză a informaţiilor şi a capacităţii de punere în practică a informaţiilor teoretice învăţate în şcoală. Aceste abilităţi sunt considerate a fi dobândite datorită conţinutului cursurilor 91%, pregătirii informale 92%, instruirii indirecte 70% şi instruirii colaborative 84%. Pe scurt, specialiştii consideră că eLearning-ul răspunde pe deplin cerinţelor pieţei muncii şi a societăţii moderne şi ajută la crearea mai multor oportunităţi economice şi sociale, la nivel local şi global.

Detalii pe link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.