Majoritatea social-democrată din Consiliul Local Municipal a fost învinsă, miercuri, de opoziție la unul dintre proiectele de hotărâre supuse dezbaterii în ședința ordinară a lunii octombrie.

Este vorba despre un proiect de hotărâre ce prevedea darea în administrare a clădirilor Liceului Costin Nenițescu celor de la Mihai Eminescu pe perioada cât aceștia vor învăța în localul de pe strada Transilvaniei.

Discuțiile au pornit de la consilierul liberal Liviu Barbu care a cerut retragerea de pe odinea de zi a două proiecte ce vizau liceul de pe strada Transilvaniei pentru că acestea nu ar fi fost „gândite cum trebuie” însă primarul Constantin Toma nu i-a dat dreptate decât în cazul unuia dintre proiecte.

Disensiunile au continuat și la momentul votului când liberalul i-a solicitat primarului Constantin Toma să găsească o soluție ca cele două laboratoare utilate în această vară cu bani proveniți dintr-o sponsorizare a Petrom să rămână în administrarea celor de la Nenițescu care au nevoie să își desfășoare orele de practică în acel loc. Mai mult, potrivit consilierului Liviu Barbu, una din clauzele din contractul de sponsorizare al celor de la Petrom este ca laboratoarele să rămână în administrarea celor de la Nenițescu care să școlarizeze acolo elevii în caz contrar, suma primită cu titlu de sponsorizare va trebui returnată plus eventuale penalități de întârziere până la achitarea datoriei.

În replică primarul Constantin Toma le-a recomandat consilierilor să voteze pentru aprobarea proiectului spunând că va discuta personal cu reprezentantul Petrom, Mona Nicolici pentru ca Liceul Costin Nenițescu să nu fie nevoit să ramburseze sumele primite ca sponsorizare.

Proiectul fiind unul de patrimoniu avea nevoie de o majoritate calificată însă la momentul bilanțului nu a întrunit necesarul de două treimi și astfel a fost respins ceea ce l-a nemulțumit pe primarul Constantin Toma.

„Nu este deloc normal ceea ce s-a întâmplat. În acest punct nu vom putea funcționa cu Colegiul Eminescu. Pentru aceasta va fi nevoie să convoc o nouă ședința de îndată la finalul săptămânii. Consilierii vor să capete capital politic că se apropie campania. Va trebui să discut cu fiecare în parte și eventual să aduc și o hârtie de la doamna Mona Nicolici ca să vadă că nu este nici o problemă”, a spus primarul Constantin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.