Premierul Sorin Grindeanu a anunțat după întâlnirea avută la Primărie cu primarul Constantin Toma că va trimite Corpul de Control pentru a vedea exact care este situația la Compania de Apă, societate cu a cărei conducere edilul șef se află în război de la preluarea mandatului.

”Am avut o discuţie cu domnul primar, aproape o oră, în care ne-am împărtăşit din experienţele comune ale administraţiilor locale, fie că vorbim de unde am activat eu, la Timiș sau Timișoara, sau de ce e specific la Buzău. Mie îmi place foarte mult ce am auzit de la primar, ce doreşte ca dezvoltare a oraşului, am discutat de asemenea chestiuni specifice legate de organigrama Primăriei Buzău si de ce a găsit, despre Compania de Apă, o să trimit Corpul de Control aici pentru a avea o idee clară despre ce s-a întâmplat şi despre ce vrem în continuare să se întâmple, atragerea de fonduri europene şi dezvoltarea, dar într-un mod cât se poate de clar. Am discutat şi despre reabilitarea Liceului Eminescu, despre Parcul Crâng, iar tot ce discutăm în perioada următoare trebuie să fie pus în practică, având un primar care e foarte bun administrator din punctul meu de vedere”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Recent și  preşedintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu a solicitat o anchetă a Corpului de Control al premierului la Compania de Apă, după scandalul din şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor companiei, când reprezentanţii municipiului Buzău nu au reuşit dizolvarea Consiliului de Administraţie şi modificarea actului constitutiv al companiei.

După întâlnirea de sâmbătă cu premierul, primarul Constantin Toma a postat un mesaj pe contul său de Facebook în care susține că a primit toate asigurările că va beneficia de sprijinul Guvernului în demersurile pe care vrea să le facă pentru binele și dezvoltarea orașului.

”Dragi buzoieni,
Astăzi, 4 martie, am avut onoarea să discut aproape o oră cu Domnul Prim-ministru al României Sorin Grindeanu. A fost o discuție practică și foarte prietenoasă privind problemele cele mai acute ale municipiului Buzău. La discuția care s-a purtat în biroul meu au participat domnul Secretar General al Guvernului Mihai Busuioc și domnul deputat Marcel Ciolacu.
Am primit toate asigurările că voi primi tot sprijinul din partea Guvernului României în rezolvarea problemelor ridicate, probleme care nu sunt de competența Primarului sau ale Consiliului Local. O zi foarte frumoasă vă doresc!”, a scris primarul pe Facebook.

Și președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu a apreciat vizita de sâmbătă a membrilor Guvernului la Buzău, postând pe pagina sa de Facebook un mesaj prin careanunță că PSD Buzău are soluții pentru locuitorii județului Buzău.

„Buzăul a fost astăzi centrul unor discutii importante, la cel mai înalt nivel. Am avut marea onoarea de a primi vizita Premierului Sorin Grindeanu, a Vice-premierului, doamna Sevil Shhaideh, Ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, precum și a doamnei Adriana Petcu, Ministrul Apelor și Pădurilor.

La întâlnirea organizată la Consiliul Județean au fost invitați primarii și reprezentanții tuturor localităților din județ, indiferent de culoarea politică, alături de parlamentarii PSD de Buzău. Aceștia au avut ocazia de a-și lămuri aspecte legate de dezvoltarea fiecărei unități administrativ- teritoriale, de a adresa întrebări astfel încât să își clarifice eventualele nelămuriri ce țin de proiectele de dezvoltare locală aflate în execuție sau chiar în stadiul de propunere.

Principala axă a discuțiilor s-a concentrat desigur pe Programul Național  de Dezvoltare Locală, punându-se în primul rând accentul  pe continuarea finanțărilor și proiectelor din cadrul PNDL 1 și pe stabilirea de noi obiective ce țin de perioada 2017-2020, prin demararea PNDL 2. Vreau să accentuez încă o dată faptul că PNDL este un program care a funcționat de la început, ale cărui rezultate s-au vazut cel mai bine, încă de la implementare,  chiar în viața de zi cu zi a fiecărui cetățean.

Un aspect amplu dezbătut a fost și cel legat de atragerea cât mai multor fonduri europene, care reprezintă cheia bugetului pentru anul 2017 și totodată o mare provocare.

Principala țintă a Guvernului este să rezolve majoritatea nevoilor existente în cadrul fiecărei unități administrativ-teritoriale, astfel încât să poată fi puse în aplicare principalele măsuri stabilite în programul de guvernare.

Avem proiecte concrete pentru dezvoltarea județului Buzău iar în cadrul întâlnirii extrem de aplicate de astăzi am primit asigurări că acestea vor obține finanțare, astfel încât buzoienii să circule pe drumuri mai bune, să beneficieze de apă și canalizare în toate zonele, să aibă instituții de învățământ moderne și spitale bine dotate”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.