Şeful Guvernului, Victor Ponta, prezent astăzi în localitatea Zoiţa, pe câmpul unde ieri au pierit într-un accident aviatic 4 militari de la unitatea de la Boboc, că ţara noastră a ajuns să piardă mai mulţi oameni acasă, unde e pace, decât în Afganistan, unde e război, dar armata dispune de dotări corespunzătoare.
Declaraţia a venit la finalul ceremonialului religios desfăşurat în memoria celor patru militari care au sfârşit ieri în tragedia aviatică de la Zoiţa. „E foarte clar că dotarea tehnică, fondurile alocate în ultimii ani, pot duce la asemenea tragedii, e o realitate cruntă a dotărilor, a mijloacelor pe care le avem. În Afganistan e război, dar sunt dotări corespunzătoare, am ajuns să pierdem mai mulţi oameni acasă unde e pace, decât acolo. Asta trebuie să ne dea la toţi de gândit”, a declarat Victor Ponta.
Totodată, premierul a mai precizat că până la stabilirea cauzelor tragediei aviatice din judeţul Buzău toate elicopterele de tip IAR 316 B vor rămîne la sol: „acest tip de aparate de zbor nu vor mai intra în operaţiuni decât atunci când vom şti cauzele”.
Și ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu a confirmat cele spuse de șeful Guvernului în privința dotării destul de vechi a Forțelor Aeriene. Cu toate acestea, Dobrițoiu a spus că ministerul pe care îl conduce este preocupat de schimbarea flotei aeriene însă cu toate acestea piloții români vor mai fi nevoiți să zboare pe asemenea aparate.
„Pe acești oameni îi ține în picioare pasiunea pentru zbor. Zburăm cu echipamentele pe care le avem. Cu siguranță că ne preocupă să dimensionăm un buget rațional pentru armată și să proiectăm o strategie de înzestrare. Dacă în urma analizei comisiei tehnice se constată că celelalte elicoptere corespund din punct de vedere tehnic, asta este, zburăm cu ele”, a declarat ministrul Apărării Naționale Corneliu Dobrițoiu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.