Premiu de excelență acordat de Consiliul Județean la cea de-a X-a ediției a Bienalei „Ion Andreescu”

0
352

Uniunea Artiștilor Plastici – filiala Buzău a vernisat la sfârșit de săptămână cea de-a X-a ediție a Bienalei Internațională de Artă „Ion Andreescu”, eveniment care s-a desfășurat la Galeriile de Artă „Ion Andreescu” și s-a bucurat de prezența a numeroși invitați și oficialități locale.
Cea de-a X-a ediției a Bienalei a adus în competiție aproximativ 350 de lucrări de pictură, sculptură, grafică și artă decorative, provenind din 36 de județe și localități din țară, dar și din Canada, America, China, Vietnam, Germania, Ungaria și Republica Moldova.
Comisia de evaluare a lucrărilor compusă din: Luiza Barcan (critic de artă), Răzvan Caratănase (artist plastic), Ovidiu Ionescu (Universitatea Națională de Artă București) și Florin Menzopol (artist plastic) a acordat nu mai puțin de 12 premii pentru toate cele 4 secțiuni dar și premii de excelență și premii speciale printre care unul în memoria regretatului critic de artă Corneliu Antim.
La rândul său, Consiliul Județean Buzău a acordat un premiu în valoare de 5.000 de lei care a revenit Sintiei Costache din București pentru Arte Decorative, secția Ceramică. Premiul a fost înmânat de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu care a lăsat pentru câteva zeci de minute o întrunire de partid pentru a pentru fi prezent la vernisajul celei de a X-a ediții a Bienalei Internaționale de Artă „Ion Andreescu”.
„Cu toții avem nevoie și de hrană spirituală și de aceea vă mulțumesc dumneavoastră, artiștilor plastici, pentru acest eveniment internațional. Chiar dacă întreaga societate nu traversează o perioadă prea ușoară, dragostea pentru artă îi face pe acești artiști să ducă mai departe activitatea lor și să ne încânte cu creațiile lor. Mă simt mândru că sunt buzoian când văd aici atât de mulți oameni veniți de pretutindeni”, a declarat Petre Emanoil Neagu, evenimentul organizat de Uniunea Artiștilor Plastici Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.