Timp de două zile, sute de turiști au trecut pragul pensiunii Casa Matei din Berca pentru a degusta cea mai cunoscută marcă tradițională a Buzăului-cârnații de Pleșcoi. Producătorii cârnaților care au făcut județul Buzău cunoscut atât în țară cât și peste hotare au vândut, în cele două zile de festival, sute de kilograme de cârnați. Organizatorii au pregătit turiștilor care au ales să participe în week-end, la manifestarea ajunsă la a 4-a ediție, un cârnat lung de 100 de metri pe care l-au oferit celor veniți să susțină, la propriu și la figurat, cârnații de Pleșcoi, dar și un variat program artistic și tradiționalele concursuri de mâncat cârnați și de băut bere.
Ineditul în acest an l-a constituit demonstrația de gătit în aer liber a maestrului bucătar, Horia Vârlan, care a preparat un Cassoulet cu carne de rață, carne de berbecuț și, bineînțeles, cârnați de Pleșcoi. Preparatul franțuzesc, adaptat zonei, a stârnit curiozitatea participanților care s-au înghesuit minute bune pentru a pună mâna pe o porție.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.