Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a votat, duminică, la referendumul prin care se încearcă alipirea comunei Țintești la orașul Buzău deși de-a lungul campaniei electorale nu s-a arătat pre încrezător în proiectul inițiat de colegul său de partid și nici de utilitatea acestuia.

Neagu a declarat la ieșirea de la urne că a venit la vot considerând că face parte, încă, din echipa PSD și i-a îndemnat pe cei care cred în acest proiect să iasă la vot.

„Practic, era normal să ies la vot. Pentru că e cald afara si e soare şi, să fac o glumă, chiar dacă unii nu se aşteptau să vin, era firesc, pentru că cel puţin eu aşa cred, încă fac parte dintr-o echipă şi era normal să-mi exercit dreptul la vot. În rest, sper ca cei care cred în acest proiect să vină să voteze. Nu pot să răspund ce se va schimba pentru Buzău, poate mâine, e în funcţie de cum se va materializa acest referendum. Dar, ca să elimin orice suspiciune, vă spun de ce am fost uşor neîncrezător: cred că lumea îşi aduce aminte că a mai fost un referendum naţional pentru reducerea numărului de parlamentari, s-au făcut atunci eforturi colosale, materiale, de a aduce lumea la vor şi iată că avem acelaşi număr de parlamentari, pentru că legislaţia la noi e destul de alambicată. Eu sper ca de mâine nu doar Buzăul, ci România să intre într-o normalitate”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Totodată, Neagu s-a arătat deranjat de o declarație a proaspătului președinte al PNL care ar fi spus public, după câștigarea funcției celei mai mari din PNL, că  va continua lupta cu PSD-ul.

„Politicienii se preocupă de proiecte personale, de lupta pentru putere, mă îngrijorează ce se întâmplă azi în Capitală. Am văzut o declaraţie a lui Florin Cîţu care spunea „Vom continua lupta cu PSD-ul”!. Eu cred că sunt alte lucruri care trebuie făcute în România, e pandemie, preţurile sunt aşa cum sunt, pensionarii cu greu reuşesc să şi cumpere medicamentele, astea sunt lucrurile importante, clasa politică ar trebui sa lase la o parte…Noi suntem simplii spectatori la un spectacol grotesc, fiecare îşi aranjează cine e preşedintele Camerei Deputaţilor, alţii se gândesc ce funcţii să ia în 2024, asta nu e politică, e joacă între anumiţi oameni, important e ce se intamplă cu societatea că s-ar putea să fie lideri la nimic”, a mai spus Neagu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.