Președintele interimar al PSD Buzău, Lucian Romașcanu a votat, duminică, la prânz la referendumul inițiat de primarul Constantin Toma pentru alipirea comunei Țintești de orașul Buzău.

La ieșirea de la urne Romașcanu i-a îndemnat pe buzoieni să își exercite un drept câștigat în revoluție indiferent dacă sunt sau nu de acord cu ideea primarului Constantin Toma. Astfel, fostul ministru, încearcă să convingă buzoienii să iasă la vot măcar pentru atingerea pragului minim  de 30%.

” În primul rând aş vrea sa transmit tuturor că e un vot extrem de important pentru dezvoltarea municipiului Buzăului. E foarte greu într-un peisaj  politic  care nu a pus foarte mare accente pe referendumuri să convingem lumea. Sperăm, pentru că e o foarte mare încredere în domnul Toma si în mesajele sale, sperăm ca până la urmă şi cred că va fi suficient număr de votanţi pentru a trece acest referendum. E important, pentru că din 1968 nu s-a mai făcut niciun fel de reformă administrativă, din păcate. Buzăul e ajuns la limita posibilităţii dezvoltării pe actualul teritoriu, ar fi un lucru extraordinar de bun să facem acest tip de unire şi este un referendum urmărit de toată lumea cu mare interes, pentru că ar fi un precedent extrem de important pentru a reuşi să dezvoltăm comunităţile locale. Pot să vină chiar si cei care nu sunt de acord cu acest tip de dezvoltare, să spună „nu”. E  totuşi un drept pe care l-am câştigat cu greu si îi îndemn să vină la vot”, a spus Lucian Romașcanu.

Conform legii, referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

Prezența la urne la ora 14.00 era de 4,9%.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.