Președintele PMP Buzău, Adrian Mocanu, îl acuză pe candidatul PSD Lucian Romașcanu că ar fi încercat să voteze a doua oară la o secție de votare din cartierul Micro XIV.
„Candidatul PSD Lucian Romașcanu a mers la secția 65 de la școala 12, a solicitat buletine de vot și când și-a introdus cartea de identitate pentru verificare a sunat alarma și operatorul i-a spus că a mai votat odată”, a declarat Adrian Mocanu într-o conferință de presă susținută la sediul PMP.

Contactat de Observatorul Buzoian, Lucian Romașcanu a negat vehement că ar fi intenționat să voteze a doua oară. Romașcanu a precizat că a informat președintele secției de votare că dorește să verifice funcționarea sistemului.
„Atât poate un neterminat, e o mare porcărie, am mers la o secţie de votare de la  şcoala 12 din Buzău, la preşedintele unei secţii de votare , mi-am declinat identitatea şi i-am comunicat că în calitatea mea de candidat vreau să verific funcţionarea sustemului informatic întrucât am votat în altă parte. I-am dat cartea de identitate la verificat, am apărut că am votat în altă parte, aşa cum îi spusesem deja preşedintelui secţiei, i-am cerut să consemneze acest lucru şi asta a fost tot. Nu i-am solicitat un al doilea buletin de vot ca să votez încă o dată” a declarat Lucian Romașcanu.

La rândul său, președintele BEJ, judecătorul Aurel Pușcă spune că nu a fost informat de un asemenea incident la secția 65.
„Dacă s-ar fi întâmplat ca cineva să solicite buletine de vot și să încerce să voteze a doua oară ar fi trebuit sa fiu înștiințat ori eu nu am fost informat de nimic. Dacă domnul candidat nu a solicitat buletin de vot nu este o problemă deși testarea sistemului nu intră în atribuțiile dumnealui și dacă i s-a permis acest lucru este strict problema președintelui secției de votare”, a declarat președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județeană, judecătorul Aurel Pușcă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.