Ne-am obișnuit să auzim despre erori de comunicare în cadrul PSD, sau mai nou, documente postate din greșeală pe site-ul oficial al guvernului, de parcă oricine ar putea posta pe acest site oficial. Din păcate însă,  nu e vorba de erori, ci de tentative ale PSD de a ne testa vigilența, de a vedea cum reacționează cele 4 milioane de persoane direct afectate.

Asaltul asupra Pilonului 2 de pensii a pornit anul trecut printr-o serie de „erori de comunicare”. Însuși Ministrul Finanțelor anunța în vara anului trecut desființarea Pilonului 2, ca apoi, în urma unei reacții puternice a PNL și a societății civile, să se renunțe la această tentativă, fiind etichetată drept eroare de comunicare.

Pilonul 2 de pensii este o miză mult prea importantă pentru coaliția de guvernare, iar dacă desființarea directă a Pilonului 2 nu este posibilă, reducerea contribuției de la 5,1 la 3,75 % a fost o măsură eficientă de a face rost de 1 miliard de euro și a-i direcționa spre bugetul de stat. Acest lucru, în contextul în care România și-a asumat prin Programul de Aderare la Uniunea Europeană o creștere la 6% a contribuției pentru Pilonul 2 de Pensii până în 2016.

Deoarece nici această măsură nu satisface setea de bani a coaliției de guvernare, s-a trecut la o strategie în mai mulți pași. Primul îl reprezintă  suspendarea contribuției la Pilonul 2 în perioada iulie-decembrie a anului curent, intenție cuprinsă în proiectul de  hotărâre publicat pe site-ul guvernului. Acest guvern și-a demonstrat incapacitatea de administrare a banilor publici, risipind sume enorme, fără a face investiții în infrastructură, educație sau sănătate. Iar acum când banii încep să se termine, când împrumuturile sunt deja uriașe, atenția se îndreaptă spre banii privați economisiți de contribuabili în Pilonul 2, suma vizată fiind  de  9 miliarde de euro.

Ne vom confrunta în anii ce urmează cu o situație extrem de dificilă, când o mare parte a populației active se va pensiona și numărul pensionarilor raportat la cel al salariaților, va fi de 3 la 1. În această situație, banii economisiți în Pilonul 2, considerat unul din cele mai eficiente sisteme din Europa, reprezintă singura soluție pentru generațiile viitoare.

Stimați colegi ai coaliției de guvernare, aveți și dumneavoastră copii și nepoți și cred că vă doriți ca aceștia să crească și să locuiască în România. Discutăm acum despre securitatea financiară a copiilor nostri, lăsând  la o parte orice apartenențe politice. Trebuie să înțelegeți și să acceptați că acesti bani aparțin în întregime contribuabililor și familiilor acestora și vor continua să le aparțină, nu aveți niciun drept să vă atingeți de ei! Acest aspect nu este negociabil! Și da, acești bani sunt privați, nu reprezintă un act de bunăvoință a statului român.

Noi vom continua lupta pentru apărarea proprietății private și susținere a acestui sistem privat, complementar de pensie, și vom cere creșterea contribuției spre Pilonul 2 la 6%  așa cum a fost prevăzut la înființarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.