Prima sărbătoare  oficială din ultimii ani desfășurată fără reprezentanții Guvernului în teritoriu s-a consumat, astăzi, la Monumentul Eroilor Neamului din fața Prefecturii Buzău. Pentru că foștii reprezentanți ai Guvernului în teritoriu au fost demiși ieri iar cei care vor prelua funcțiile nu au fost încă numiți, tripla sărbătoare ce comemora „Proclamarea Independenței de Stat a României”,  „Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea Razboi Mondial”  și  marca Ziua Uniunii Europene  nu a beneficiat decât de prezența primarului municipiului Buzău, a președintelui Consiliului Județean și a comandanților de unități militare din garnizoana Buzău. Pe o ploaie torențială, ceremonialul militar și religios s-a desfășurat pe repede înainte și în doar 30 de minute acțiunea era finalizată. În lipsa reprezentanților Prefecturii, coroana de flori depusă de instituție cu ocazia acestui eveniment a ajuns la monumentul din parcul situat în fața Prefecturii fără a fi însoțită de vreun reprezentant. De asemenea, organizatorii au păstrat ordinea în care partidele au depus coroane de flori, primii fiind democrat-liberalii urmați de UNPR și abia apoi de PSD și PNL.

Un alt eveniment consemnat în premieră a fost mimarea independenței politice a președintelui Consiliului Județean, Victor Mocanu care a refuzat să se alăture colegilor din PSD deși a fost invitat din priviri de către primarul Constantin Boșcodeală să facă acest lucru. În lipsa altor oficialități, festivitatea a luat sfârșit cu o defilare a militarilor buzoieni ce a avut loc imediat după singurul discurs pregătit cu această ocazie de primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală.

 

 

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. vaiiiiiiiiiiii? si o doamna din presa scrisa buzoiana , care spunea ” Boscodeala a numit prefectul” a fost dezamagita ……….ca e nevoie si de un ministru sa numeasca prefectul………….unii propun, altii dispun, numesc, semneaza……..cita birocratie cind totul putea fi atit de simplu………..

  2. Si voi acum scoateti la iveala toate nimicurile din aceasta lupta electorala a candidatilor la CJ Buzau. Credeam ca veniti cu ceva serios care sa atraga electoratul, precum proiecte propuse de Bigiu sau Preda pentru a lua fata electoratului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.