Primăria Buzău, obligată de instanță să plătească salariile și indemnizațiile restante persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora.
În luna noiembrie, Sindicatul Regional al Persoanelor cu Handicap, Angajaţi în Sistemul Social, Asistenți personali, Însotitori ai Persoanelor cu Handicap și Familii cu Nevoi Speciale a acționat în instanță municipalitatea pentru întârzieri la plata salariilor și indemnizațiilor destinate persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora. După ce la primele două termene procesul a fost amânat pentru completarea dosarelor, la începutul acestei săptămâni, magistrații Tribunalului Buzău le-au dat câștig de cauză reclamanților, obligând municipalitatea la plata tuturor salariilor și indemnizațiilor restante dar și a concediului de odihnnă de care asistenții persoanelor cu handicap angajați cu contract de muncă trebuie să beneficieze anual.
În decizia Tribunalului Buzău dată în data de 9 ianaurie 2012 se arată că: „Instanța obligă pârâţii să plătească petenţilor drepturile salariale restante pentru lunile noiembrie şi decembrie 2011, prevăzute de art. 37 alin. 1 lit a din Legea nr. 448/2006, republicată şi indemnizaţia pentru concediu de odihnă. Obligă pârâţii să plătească pentenţilor indemnizaţia prevăzută de art. 42 din Legea nr. 448/2006, republicată, pentru lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2011.”
Drept urmare, Primăria municipiului Buzău trebuie să plătească, pe lângă salariile și indemnizațiile restante și concediul de odihnă al asistenților, drept care până acum nu a mai fost luat în discuție.
Având în vedere că nu și-au primit la timp drepturile salariale și au fost nevoiți să ia bani cu împrumut persoanele cu handicap și însoțitorii acestora au solicitat instanței ca Primăria Buzău să le plătească daune de întârziere în cuantum de 100 de euro pentru fiecare lună de întârziere, cerere care a fost însă respinsă de magistrații buzoieni.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

 1. La primariile din judet cine verifica acordarea salariilor pentru insotitori?
  In localitatea Zarnesti judetul Buzau, in luna ianuarie s-au primit banii pe luna august 2011 abia.
  Bani de concediu de 2 ani nu s-au luat.
  Acum sotia mea care este asistent social pentru mama mea nevazatoare, a primit
  o instiintare precum ca este in preaviz de incetare a contractului de munca.
  Nici bani nu a primit din august,este data si afara.Este corect oare? De ce s-a rezolvat in municiplu iar in judet nu.Noi suntem ai nimanui? Oare ce putem face?

 2. daca a primit acum pe luna august,eu pe decembrie primesc in……..septembrie?Doamne fereste,ce nenorociti sunt primari astia?ma duc in audienta la BOSCODEALAsa-l intreb personal:daca nu si-ar primi salariu ce ar face?poate imi da o solutie…….desi ma indoiesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.