Peste 47 de kilometri de străzi din municipiul Buzău ar putea fi reabilitate cu bani de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Așa declară primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, recent întors dintr-o vizită la Londra, unde a discutat problema cu reprezentanții instituției financiare europene:” BERD este interesat să gireze și municipalitatea buzoiană pentru proiectul de reabilitare străzi. În acest sens, am întocmit o documentație tehnică și, probabil, va urma vizita reprezentanților BERD la Buzău.”

Din cauza sumei mari necesare pentru reabilitarea completă a străzilor din oraş, municipalitatea are în vedere două variente de lucru: fie lucrarea să fie făcută de un grup de firme iar banii să fie plătiți eșalonat pe o perioadă mai lungă de timp, fie Primăria să se împrumute direct la Banca Europenă pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

”Analizând situația, la Buzău, cel mai mare proiect și cel mai cerut de cetățeni este cel de reabilitare a străzilor. Este vorba de 47 de kilometri din străzile rămase și  cifra se ridică la 28 milioane de Euro. Vom încerca, fie printr-un credit furnizor în care un grup de firme să dorească să realizeze străzile respective urmând ca municipalitatea să plătească într-o perioadă de  timp, fie să găsim o finanțare de la BERD, ceea ce ar însemna că va fi o licitație și se va încerca găsirea celei mai bune calități la prețul cel mai mic”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.

Instituția care a semnat chiar luna aceasta un contract de împrumut cu municipalitatea nu exclude implicarea într-un astfel de program. Ba mai mult, oficialii BERD au solicitat Primăriei Buzău documentația tehnică a proiectului de reabilitare a străzilor și intenționează  să facă o vizită la fața locului pentru a vedea în teren necesitatea unei astfel de investiții.

” BERD s-a arătat interesată de a face această investiție la nivelul municipiului Buzău. Noi am pus la dispoziție studiul de fezabilitate iar restul datelor le vom trimite până la sfârșitul acestei luni, urmând ca în  iunie și iulie, să existe o vizită a compartimentului tehnic de specialitate. Vizita aceasta ar putea aduce și avizarea proiectului”, a încheiat primarul Constantin Boșcodeală.

Dacă Banca Europeana pentru Reconstrucție și Dezvoltare va decide să acorde sprijin financiar Primăriei Buzău, suma împrumutată de municipalitate va crește la 38 de milioane de euro, după împrumutul de 10 milioane de euro contractat în această lună pentru co-finanțarea proiectului regional derulat prin Compania de Apă Buzău în valoare de peste 100 milioane de euro.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/05/Constantin-Boscodeala3.mp3|titles=Constantin Boscodeala]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.