Primarul Constantin Boșcodeală își va pierde mandatul înainte de termen după ce Curtea de Apel Brașov l-a condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare și interzicerea dreptului de a mai ocupa o funcție publică pe o perioadă de 5 ani. Mandatul actualului primar se fa sfârși în momentul în care Instituția Prefectului va emite ordinul de încetare a mandatului, document care va fi emis după ce instanța va notifica Prefectura Buzău cu privire la sentința dată marți în cazul lui Constantin Boșcodeală.
Pentru că pierderea mandatului de către Constantin Boșcodeală are loc cu doar câteva luni înainte de alegeri nu se vor mai organiza alegeri anticipate pentru funcția de primar iar prerogativele primului om din Primăria Buzău urmează să fie preluate de un viceprimar.
Șanse au atât viceprimarul Fănică Bîrlă, om cu state vechi în Primărie dar cu o imagine oarecum mai erodată și implicat de-a lungul timpului în mai multe scandaluri legate de amplasări ilegale de chioșcuri și culminând cu probleme legate de transportul în comun la nivelul municipiului sau de scandalul de la Direcția Economică a Primăriei, precum și Alexandru Dunel care ocupă funcția de viceprimar de puțin timp și al cărui nume nu a fost vehiculat în prea multe probleme.
Decizia o vor lua însă aleșii municipali vor decide într-o ședință a Consiliului Local Municipal viitoare cine va prelua practic funcția de conducere de la vârful municipiului.

Cine credeți că va prelua funcția de primar al municipiului Buzău?

  • Fănică BÂRLĂ (55%, 54 Votes)
  • Alexandru DUNEL (45%, 44 Votes)

Total Voters: 98

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.