Noul primar al municipiului Buzău, Constantin Toma, i-a făcut, miercuri, o dezvăluire importantă ambasadorului Statelor Unite la București, Hans Klemm, venit să viziteze comunitatea de romi de la Cândești pentru a-i convinge pe aceștia să își îndemne copiii să urmeze grădinița.

După ce s-a prezentat în fața oaspetelui american venit în premieră la Buzău, Toma i-a mărturisit care este modelul său de primar și, implicit, ce vrea să facă în fruntea Buzăului.

„Sunt Constantin Toma, pentru prima dată primar al Buzăului, vin din mediul privat și am un model de primar, în persoana fostului primar al New York-lui, Michael Bloomberg. Nu știu dacă este adevărat, dar am înțeles că, într-un singur mandat, Bloomberg a ridicat nivelul performanței școlare cu 40 la sută. Nu știu dacă este posibil așa ceva. dar și eu sunt convins că fără educație nu vom putea face o economie performantă, pentru că în acest moment, din păcate, școala românească evoluează pe două linii paralele cu economia reală. Cred că aici este bătălia cea mai importantă, să plecăm cu oamenii de la început, de la grădiniță,  din preșcolari să ajungem să îi introducem într-un sistem de educație performant. Cât privește cea de-a doua prioritate a lui Michael Bloomberg, am înțeles că aceasta a fost eliminarea sărăciei”, a spus Constantin Toma în fața înaltului oficial american.

Ambasadorul american a fost impresionat de expunerea primarului Buzăului cu care s-a declarat total de acord, mărturisindu-i totodată că este mândru că și-a ales un așa model de primar.

„Sunt perfect de acord cu dumneavoastră și sun mândru, ca american, că l-ați ales pe Michael Bloomberg ca model. Nu știu exact care au fost rezultatele sale, dar știu sigur că a pus un mare accent pe educație, făcând ca cea mai mare din prioritățile sale să fie îmbunătățirea calității educației. În ceea ce privește cea de-a doua prioritate, ele se sprijină reciproc. Nu poți elimina sărăcia fără a avea o educație pe măsură”, a încheiat Hans Klemm.

Michael Bloomberg (n. 14 februarie 1942) este un magnat financiar, politician și filantrop american. El a fost al 108-lea primar al orașului New York, fiind în funcție pentru 3 mandate consecutive din 1 ianuarie 2002 până în 31 decembrie 2013. Cu o avere netă de 31 miliarde $, el este a zecea cea mai bogată persoană din Statele Unite și a 13-a din lumea.

El este fondatorul și deținătorul a 88% din acțiunile Bloomberg L.P., o companie financiară globală, informațională și de mass media, renumită pentru Terminalul Bloomberg

2 COMENTARII

  1. OFERTA DE FINANTARE SI IMPRUMUT:
    Acest mesaj este pentru cei care au nevoie de un împrumut pentru a reconstrui viata lor. Tu în cautarea pentru un împrumut sau pentru a creste activitatea dumneavoastra, sau pentru un proiect sau o Apartament pentru a cumpara, dar tu esti pe lista neagra la nivel de Banca. Noi acorda împrumuturi variind de la € 5 €000 800 000 pentru toti cei care sunt capabili de îndeplinesc conditiile. Meu rata dobânzii este de 3% pe an. Daca ai nevoie de bani din alte motive, nu ezitati sa ma contactati pentru mai multe informatii. Oameni seriosi si sincer. Va rugam sa contactati-ma
    E-mail:anthonymartigny001@gmail.com
    va multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.