Ilie NICOLAE
Primarul comunei Cochirleanca, Ilie Niolae, soția acestuia și secretarul Primăriei Cochirleanca au fost trimiși în judecată în stare de libertate de către procurorii DNA Ploiești. Cei trei sunt acuzați că ar fi pus la cale o schemă pentru a obține nejustificat fonduri de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.
Iata aici comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

NICOLAE ILIE, primar la comunei Cochirleanca, județul Buzău, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea a infracţiunilor de:
– complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene,
– abuz în serviciu,
– conflict de interese și
– inducere în eroare a organelor judiciare.

NICOLAE AURICA, preşedinte al ”Asociației Crescătorilor de Ovine şi Caprine Carabaşa de Cochirleanca”, la data faptei, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea a infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

BORCAN MARIA, secretar al comunei Cochirleanca, la data faptei, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În luna aprilie 2013, inculpatul Nicolae Ilie, în calitate de primar al comunei Cochirleanca, județul Buzău, beneficiind de ajutorul inculpatei Borcan Maria, secretar al primăriei Cochirleanca, a încheiat în mod nelegal şi la un preţ diminuat, contractul de închiriere a izlazului comunal Cochirleanca, cu „Asociația Crescătorilor de Ovine şi Caprine Carabaşa de Cochirleanca”, al cărei preşedinte este soţia acestuia, inculpata Nicolae Aurica.
În baza acestui contract de închiriere, precum şi a altor acte false, inculpata Nicolae Aurica a depus la A.P.I.A. Buzău cererea de plata în cadrul schemelor de sprijin pe suprafața (SAPS), având drept rezultat decontarea pe nedrept a sumei de 89.346,2 lei, sumă ce reprezintă prejudiciul adus Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură – Centrul Judeţean Buzău.
De asemenea, prin încheierea la un preţ diminuat, de către inculpatul Nicolae Ilie, a contractului de închiriere a izlazului comunal Cochirleanca, primăria localităţii a fost prejudiciată cu suma de 52.446,2 lei, reprezentând diferenţa dintre prețul stabilit de Consiliul local prin hotărâre și suma achitată efectiv de asociaţia respectivă cu titlu de chirie.
După începerea cercetărilor împotriva sa, inculpatul Nicolae Ilie, cu ocazia audierii, a depus la dosarul cauzei un înscris întocmit în fals în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală, pretins comisă de inculpata Borcan Maria, de natură a crea o stare de pericol pentru buna desfăşurare a justiţiei.

Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil deţinut de inculpata Nicolae Aurica, asupra unui bun mobil deţinut de inculpatul Nicolae Ilie și asupra veniturilor salariale încasate de către inculpații Nicolae Ilie şi Borcan Maria, până la concurenţa sumei de 142.623,7 lei.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.