Primarul suspendat al comunei Glodeanu Siliștea, Marin Răducanu, ajuns după gratii după ce a fost acuzat de trafic de influență a fost astăzi, preț de câteva ceasuri, la un pas de libertate. Și asta pentru că magistrații de la Tribunalul Buzău au acceptat cererea de judecare în libertate a primarului. Judecătorii de la Tribunal au fost de acord ca fostul ales local să fie cercetat în libertate după ce apărătorul lui Răducanu le-a spus magistraților că primarul suspendat este singura persoană care își poate îngriji tatăl, un bătrân bolnav în vârstă de 95 de ani. Dacă procurorii nu ar fi făcut recurs la decizia judecătorilor de la Tribunalul Buzău, termenul maxim fiind de 24 de ore de la pronunțare, Marin Răducanu ar fi fost eliberat. Numai că procurorii au făcut imediat recurs care se va judeca la Curtea de Apel Ploiești în termen de 48 de ore.
”Am declarat recurs, aștept să vină dosarul la motivat. Mâine facem motivarea și înaintăm dosarul la Tribunal care îl trimite la Curtea de Apel Ploiești. Recursul se va judeca în două zile, potrivit Codului de Procedură Penală, în două zile de la înregistrarea la Curtea de Apel Ploiești”, a declarat astăzi purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Gabriela Vîjîiac.
Primarul suspendat al comunei Glodeanu Siliștea, Marin Răducanu, este acuzat că ar fi pretins și primit suma de 15.000 de lei pentru a interveni pe lângă polițiști în favoarea unui afacerist din Cotorca, cercetat pentru infracțiuni economice. Pentru că nu i-a rezolvat problema, omul de afaceri l-a denunțat iar acum Marin Răducanu este după gratii în timp ce şeful de post din localitate, implicat în același dosar, este acuzat de mijlocirea traficului de influenţă, acesta fiind cercetat în stare de libertate. Răducanu a fost reținut pe 30 iunie pentru 24 de ore iar pe 1 iulie a primit mandat de 29 de zile.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.