Complexul de Servicii Comunitare nr. 9 Buzău înfiintat ca urmare a implementării  mai multor proiecte europene de către D.G.A.S.P.C. și Consiliul Județean a fost inaugurat, miercuri, în prezența președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, secretar de stat Elena Tudor, a președintelui Consiliului Județean Buzău Petre Emanoil Neagu și a numeroși invitați. Complexul nou inaugurat cuprinde două case de tip duplex și un centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități.

Practic noul centru a luat ființă după închiderea Centrul rezidenţial pentru copilul cu handicap nr.9 Buzău și construirea în imediata vecinătate a trei noi clădiri care adăpostesc acum patru case de tip familial și  Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități în urma unei investiții cu fonduri europene de peste 9,83 milioane de lei valoare din care contribuția Consiliului Județean Buzău a fost de doar 2% din valoare cheltuielilor eligibile.

De serviciile noului centru se bucură 48 copii cu dizabilităţi care vor beneficia de rezidenţă în cadrul a 2 case duplex tip familial și  90 copii cu dizabilităţi care vor beneficia de servicii în cadrul Centrului de zi de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi.

Noul centru de la Buzău inaugurat miercuri este, potrivit președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, secretar de stat Elena Tudor, primul astfel de proiect realizat cu finanțare europeană nerambursabilă, accesată prin Programul Operațional Regional 2014-2020 la nivel național.

Complexul de servicii comunitare nr. 9 Buzău ce are în structură 4 case de tip familial cu denumirile: „PIATRA SOARELUI”, „PIATRA LUNII”,  „OCHI DE TIGRU”, „OCHI DE ȘOIM” și un Centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități „ONIX”.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.