Intarcatul Mieilor-4
Boala limbii albastre avansează cu pași repezi la Buzău afectând atât bovinele cât și ovinele care încep să piardă lupta cu maladia. Astfel, un prim deces cauzat de Bluetongue a fost înregistrat la Siriu unde o oaie a murit în cursul zilei de miercuri iar o altă suspiciune există la C.A. Rosetti unde o vacă a decedat joi dimineață și urmează să fie supusă analizelor pentru a vedea cu exactitate cauza bolii.
„Boala s-a confirmat în toate cazurile unde au existat suspiciuni fiind prezentă în 12 unități administrative, fiind active la acest moment 49 de focare active cuprinzând 52 de bovine și 18 ovine. A apărut și primul caz de mortalitate la o oaie de la Siriu”, a precizat prefectul județului Buzău, Maria Buleandră.
Cu toate acestea, autoritățile au și vești bune pentru proprietarii de animale bolnave. Acestea vor fi tratate pentru a scăpa de virusul ucigaș. Specialiștii din cadrul ASNSVA au stabilit că animalele pot fi tratate și există șanse mari ca acestea să își revină.
„ASNSVA a explicat că există un tratament și animalele își pot reveni atât în urma tratamentului cât și luptând singure cu boala. Practic, în acest moment la nivelul județului Buzău doar cinci cazuri de boală a limbii albastre sunt ceva mai grave, restul animalelor manifestând forme ușoare de boală” a mai declarat prefectul județului Buzău, Maria Buleandră.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.