Produsele tradiționale buzoiene în atenția Ministerului Agriculturii și a autorităților județene

0

Direcția Agricolă Buzău împreună cu Ministerul Agriculturii a organizat, marți, la Consiliul Județean o întâlnire cu producătorii buzoieni de produse tradiționale, întâlnire ce a avut ca scop promovarea și protejarea produselor tradiționale existente iar pe de altă parte identificare unor noi produse care ar putea să fie atestate ca produse tradiționale.

„Acțiunea de azi face parte dintr-o amplă campanie pe care o derulăm din luna martie cu o echipă de specialiști pentru a promova, explica și a consilia producătorii pentru certificarea produselor la nivel european și atestarea lor ca produse tradiționale românești. Mesajul din partea ministerului este unul ferm de comunicare, de suport și le sunt6em alături producătorilor pentru că am văzut potențialul acestora. Avem până acum 4 produse certificate european și sperăm ca al cincilea produs să fie Cârnații de Pleșcoi. Lumea a înțeles beneficiile pe care le au certificându-și aceste produse. De asemenea Covrigii de Buzău după părerea noastră ar fi următorul produs care ar trebui atestat pentru că au un potențial imens și sunt cunoscuți în întreaga țară. Este o procedură complexă, nu complicată, o procedură de durată dar au ajutor din toate părțile pentru a începe documentația de certificare a acestui produs”, a declarat Ionuț Diaconeasa, consilier în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Nu în ultimul rând, oficialii Ministerului Agriculturii le-au vorbit producătorilor despre importanța asocierii lor pentru a avea un cuvânt mai greu de spus în ceea ce privește impunerea pe piață a produselor pe care le comercializează.

Vești bune pentru producători au  venit și din partea autorităților locale. Vicepreședintele CJ, Romeo Lungu a anunțat în premieră posibilitatea organizării unei piețe de desfacere pentru produsele tradiționale iar primarul municipiului a anunțat că va discuta cu președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, ca târgul „Toamna Buzoiană” reluat anul trecut să se desfășoare pe durata unei întregi săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.