Consiliul Județean Buzău a aprobat, marți, în ședință extraordinară indicatorii economici pentru un proiect cu finanțare europeană ce urmează a fi depus miercuri și care, dacă va fi aprobat, va duce la îmbunătățirea instalațiilor de alimentare cu oxigen dar și la realizarea unor noi instalații de Securitate la incendiu.

Proiectul „Consolidarea infrastructurii medicale de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”, are o valoare de 10.239.298,47 lei din care peste 3,5 milioane reprezintă construcții și montaj.

„Este vorba despre un proiect pe fonduri europene pe care îl vom depune, miercuri, în valoare de 10 milioane de lei pe fonduri europene ca să putem aduce la standardele actuale atât instalația de oxigen cât și cea de răspuns la incendii. Cred că este un proiect extrem de important care cu siguranță va fi eligibil și totodată  împreună cu conducerea Spitalului Județean am făcut eforturi consistente de aloca banii necesari atât pentru cheltuielile curente cât și cele pentru materiale având în vedere situația pandemică existent în acest moment”, a spus președintele CJ Petre Emanoil Neagu.

Proiectul presupune realizarea unor instalații și trasee de gaze medicale noi și moderne (oxigen medical, aer comprimat medical, vacuum medical, fitinguri, tubulatura si alte dispozitive conexe ce concura la realizarea unui sistem competitiv) cât și realizarea unor sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală şi de detectare semnalizare şi alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen medical în atmosferă. Noile instalații ar urma să fie realizate atât în cadrul Spitalului Județean cât și în Secţia Oncologie și Secţiile Pneumologie/TBC/Boli infecțioase/SIDA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.